tag:blogger.com,1999:blog-2150185938259828438.post4524631461353650761..comments2024-02-02T17:25:58.056+01:00Comments on VeganNotesz.hu - vegán receptek, terméktesztek: Megkóstoltuk: Lidl Vemondo greek style block feta sajt jellegű készítmény (vegán, gluténmentes)GabriellaHelhttp://www.blogger.com/profile/15499477714761553124noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-2150185938259828438.post-77129889568261893182023-04-10T13:08:03.783+02:002023-04-10T13:08:03.783+02:00Ahogy látom, ennek jóformán nincs fehérje tartalma...Ahogy látom, ennek jóformán nincs fehérje tartalma.. 🙁 Másfél gramm 100-ból az semmi. Tehát krumpli és zsír a nagyja az összetevők szerint.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2150185938259828438.post-29543478957117706202022-03-13T01:10:43.096+01:002022-03-13T01:10:43.096+01:00Én nagy sajtos voltam előző életemben, és a fetát ...Én nagy sajtos voltam előző életemben, és a fetát is nagyon szerettem. Vegán sajtból azonban sajnos egy kezemen számolom, hogy hányszor találkoztam az elmúlt években olyannal, ami ízlett (itt tenném hozzá, hogy én a lágy, és elsősorban büdös, penészes, karakteres cuccokra gerjedtem, a klasszikus félkemény/kemény sajtokat "igazi" változatban se szerettem igazán, a bolti vegán sajtválaszték 95%-a pedig sajnos ilyen), ez viszont nem egy rossz termék, úgyhogy vettem is belőle pár tartalék csomaggal a szavatossági idő figyelembe vételével.<br />Ízében tényleg emlékeztet a fetára, a kesernyés karakteressége pedig inkább az itthon emlékeim szerint "balkán feta"-ként futó változatra hajaz (ellentében pl. a Violife Greek White feta-jellegű cuccával, ami a krémfehér fetára akar inkább hasonlítani. Csak annak nem igazán sikerül, az én ízlelőbimbóim csak a növényi zsír ízét érzik, a legtöbb vegán sajt itt hasal el nálam és kerül a "soha többet" listára), nem tökéletes a hasonlóság egyáltalán, de nincs az a domináns növényi zsír-érzés, és a rengeteg rossz vegán sajtos tapasztalat után én egy ilyen terméknek már kifejezetten örülök. Ami miatt sajnos egyértelműen nem feta, és ami ront egy kicsit az evés élményén, az az állaga: ruganyosabb és keményebb, bolti tucatsajt-állagúbb, ami a tejből készült fetára egyáltalán nem jellemző, az kagylósan törő, puha, omlós cucc. Furán hangozhat, de nekem sajnos sokat számít és ront az állag az összképen (a Green Vie ízben amúgy egész jó kékpenészes vegán sajtja is a trappista állagával okozott csalódást), ezért hiába az egész jó és hasonló íz, teljesen nem vagyok ezzel a sajttal se elégedett. Viszont ha állandó termék lenne, biztosan tartanék belőle itthon, mert rossznak tényleg nem rossz, paradicsommal-olajbogyóval, vagy akár pestós pirítós tetején teljesen rendben van.L.noreply@blogger.com