2018. július 6., péntek

Nem vegán: Tejszármazék a kókusztejporban

Nem kifejezetten becsapás, hiszen nem volt vegánnak vagy tejmentesnek hirdetve a bal oldalt látható kókusztejpor néven futó termék, viszont szomorúan tapasztaltam, hogy az összetevők között ott van a nátrium-kazeinát, ami bizony tejszármazék, ezért érdemes mindig átfutni az összetevőket (ami itt még csak kiemelésre sem került, mint allergén...)

Ugyanígy tejfehérjét tartalmaz az Éden kókusztejpora is, bár abból kapható kazeinmentes változat is.

Rejtély számomra, hogy ilyen minimális mennyiséggel miért kell tönkretenni egy amúgy abszolút használható terméket főleg mivel ezek drágább dolgok, a hétköznapi ember nem feltétlenül veszi meg "csak az íze miatt", a célközönséget, aki meg kényszerűségből megvenné (étel-intoleránsak/allergiásak, vagy mi vegánok), nem tudja, a benne levő tej miatt.