2023. szeptember 20., szerda

Megkóstoltuk: Vemondo Camembon - vegán camembert sajt (Ausztria)

 

Ausztriában, az eisenstadt-i Lidl-ben találtuk időszakos akció részeként többek között ezt a vegán camembert sajt jellegű készítményt is, a másik, trappistára emlékeztető zöldfűszeresből többet is vettünk, mivel kevésbé vagyunk ilyen "érdekesebb" sajtosak, de kíváncsiságból most egy ilyen is a kosárba került.

125 gr, 3 euró körül volt, kb. 1200 forintba került.

Magyarországon sajnos jelen bejegyzés közzétételéig nem találkoztam vele.

 

 Kibontva egy kerek kis sajtocskát kapunk, tapintásra selymes, felszelve a belseje lágy, hasonló, mint az eredetié, talán kicsit ruganyosabb, tömöttebb. Az illata visszafogott, kicsit kesernyés, amin meglepődtem, mert sokkal erőteljesebbre számítottam.


Kicsit nehezíti a megítélésemet, hogy valójában még soha nem ettem camembert sajtot, akkor kerültem csak közelebbi kapcsolatba vele, amikor még évekkel ezelőtt ideiglenesen recepciósként a vendégek reggelijének elkészítésében is muszáj volt részt venni (extra rövid ideig tartott szerencsére), és a sajttálnak ilyen is a része volt, szóval nem tudom hasonlítani, kérlek eszerint vegyétek a véleményemet. (Illetve "legolcsóbb trappista" családból származok, gondolom ez sem segít igazán :D)

Sokkal erőteljesebb ízre számítottam, szinte semleges volt, enyhe kesernyés, jellegzetes utóízzel, nem tudtam igazán eldönteni, hogy akkor most tetszik-e tulajdonképpen vagy sem, biztos vagyok benne, hogy megosztja az embereket. A pici paradicsomok édes-savassága és a sós tortilla elég jól kiegészítette, de valami markánsabbat feltételeztem. Sajttálnak, vagy a mostanában menő "girl dinner" részeként, ahol nem ez a domináns, el tudom képzelni.
 
Elég zsíros, laktató, kis mérete ellenére két adag biztosan kitelik belőle.

Nem találtam kifejezetten újravásárlósnak, a jövőben lehet, hogy megismétlem még a vele való barátkozást, de ha lehet választani helyette valami újat, amit még nem kóstoltam, vagy valami mást, amit jobban szeretek, nem jutna eszembe vacillálni, a másik opciót választanám.

Számomra 3* (esetleg megfelelő egyéb falatkákkal összeválogatva 4*).

Saját kerti koktélparadicsommal, és sima tortillával fogyott el, két adagban :)

Összetevők & tápértékek:

 (A szavidőt ne nézzétek, nyilván még előtte ettük, csak kicsit összejöttek a dolgok és nem volt időm egyből értékelni :D - csak így kereken egy hónappal később)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése