2018. augusztus 18., szombat

Gluténmentes, vegán Cerbona müzliszeletek | magvas-gyümölcsös, csokis-meggyes


Végre vegán feliratot kapott (ha ugyan logót nem is) a kedvenc gabonapehely-szeletem, amely igen nagy segítség mindenki számára, aki szeretne gluténmentes müzlihez jutni könnyedén, ráadásul elérhető áron.


Általában a csokoládés verziót vásárolom gyakran, ugyanis mind a kettő igen édes, viszont számomra a sima gyümölcsös-magvas szinte már-már émelyítő, nincsen semmi, ami tompítaná a cukrosságot, ezért aki édesszájú, annak mindenképpen ajánlom kóstolásra. A kedvencem a csokoládés-meggyes, amelyben a meggy savanykássága és a csokoládé markáns íze kiegyenlíti az általam kevésbé preferált töménységet. Mindkét változat magvakkal gazdagított.


Ami számomra furcsa volt, az a "big" elnevezés, hiszen csak 35 gr, nem tűnik egy masszív darabnak, de kis keresgélés után rájöttem, hogy az efféle édességek többnyire 20 gr-t nyomnak csak (bár a Tesco keresőjében találtam 50 gr-osat is 120 forintért, szóval ki tudja). Mindenesetre a Lidl-ben 135 Ft, ami korrekt a gluténmentességét tekintve. DM üzletekben is láttam már hasonló áron (Rossmannban a neten 169 ft-ért, a Bijo-ban 130-ért látni).

Az összetevőket és a tápértékeket alább találjátok:


Összességében a csokoládés verziót bárkinek jó szívvel tudom ajánlani, a másikat csak édesszájúaknak, számomra 5, illetve 4 pontot értek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése