2015. december 2., szerda

Csalóka növényi tej akció a Sparban



A pillanat, amikor az ember a Sparban sétálgatva akciós növényi tejeket talál (bár meg kell hagyni, nem túl olcsón - más üzletben/más márkánál közel fele ennyi az alap ár...), és a pillanat, amikor a kasszánál kiderül, hogy hiába van minden rizsalapú Joya növényi tej egy ládában, csak a kókuszos az akciós - vagy éppen a másik ládába minden bedobálva csak a mandulás. Rendben, eddig még nem csalás, mindenesetre érdekesnek találtam, hogy a többi növényi ital árát sehol nem leltem, a mandulás-rizseset a növénytej-polcon sem, sőt, amikor keresgéltem, egy kifogyott akciós ital helye egy nem akcióssal volt feltöltve, és nem először fordul elő az ilyen.
Persze jópofa, hiszen nem sokkal drágább, csak egy 2-300 forinttal, ha már öt-hat dolgot fizet az ember a pénztárnál, fel sem tűnik. A történethez hozzátartozik, hogy a pénztáros csóka sem tudta megmondani, mennyibe kerül, mert ugye vásárlói önleolvasó nincsen, és a pénztáros programba sincs beépítve a csak ár-ellenőrzés, úgy meg nem szívesen húzza le, ha utána törölni kell. Végül nagy nehezen azért kiderült az a plusz párszáz forint.

Biztosan véletlen egybeesés, de ilyet (se rohadó zöldségeket, gyümölcsöket) még nem láttam se a Tescoban, Aldiban, Lidl-ben, csak a Spar üzletekben, ráadásul több városban is.

Roppant kiábrándító.

8 megjegyzés:

  1. Az Alpro kókuszos itala 4%!!!!!!!! kókuszt tartalmaz. A többi víz és aroma. Ilyen növényi "tejre" vágytok jó drágán? Amióta tudom mit tartalmaz nem veszek már (bár finom és kókuszos íze van, hála az aromának). A mandulásban is kevés a mandula... azt se veszek már.
    A Tescoban van vonalkódleolvasó, odasétálsz hozzá és használod, akkor nem ér meglepetés ott (ma azzal ellenőriztem több termék árát). Én máshol is megnézem mire vonatkozik az akció, hiába van valami más termékekkel egy helyen. Egyébként a kasszánál még mondhatod, hogy nem kéred és visszaveszi a pénztáros+gép, ha még nem fizettél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. U.I.: A Tescoban van önkiszolgáló kassza is, tehát ellenőrizheted ott is az árakat. Sparban még nincs.
      Tescoban ma a 3 kinézett termékből 2-nek nem stimmelt a kiírt ára, vissza is raktam őket (hála a vonalkódleolvasónak,+1000Ft lett volna) a 3. terméknek pedig nem írta ki az árát, pedig olvasható volt a kód, a kasszánál se ment volna, csak ha pepötyögik vagy nem ismerte volna fel a terméket akkor se. Vettem azért pár apróságot mikulásra főleg. Kasszánál arra akartak rábeszélni, hogy adakozzak +250Ft-tal valamilyen célra... én meg mondtam, hogy akkor szoktam, ha tudom hova megy a pénz. Ez nagyon nem tetszett a pénztárosnak... túléli.

      Törlés
    2. A mandulás érdekelt volna, időnként elcsábulok, bár a DM termékeit jobban szeretem - kókuszitalt jóval olcsóbban szoktam itthon csinálni, de igazából itt a szándékon van a hangsúly. Tisztában vagyok azzal, hogy másutt van árellenőrző, pont ezlért írtam, hogy furcsa, hogy lassan mindenhol van, csak ott nincs, és mégis, sok vegán csoportban úgy fel van magasztalva a Spar...

      (Mennék én Tescoba/Lidl-be, csak sajnos 30-40 per oda az út, plusz ugyanannyi vissza, és egy átdolgozott nap után már nem sok kedvem van másfél órákat sétálgatni - bár ez már egyéni szoc probléma.)

      Törlés
  2. hol lehet ennél olcsóbban kapni növényi tejeket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az Aldiban szokott szója lenni 400 ftrért, bár szegényke nem olyan finom szerintem, illetve a DM-ben kb. 500 forintnál kezdődik. Igaz ezek nem feltétlenül "márkásak", esetleg inkább saját márkásak, de ki lehet fogni jókat, illetve a DM-ben gyakran akciózzák őket.

      Törlés
    2. Köszi. :) Egyébként amikor a webshopokban nézelődtem vegán sajtok után, meglepődve tapasztaltam, hogy nagyon sok termék ára az egekben van a boltokban. Az viszont egészen bosszantó, hogy szójatejfölt egész egyszerűen nem találok sehol.

      Törlés
    3. Szívesen :) Sajtok terén, a Vegan in Hungary facebookos csoportban van egy fickó, aki állítólag remek vegán sajtokat készít, egészen jó áron, bár én még nem vásároltam tőle, mert egyszért megvagyok sajt nélkül, másrészt ha jól tudom pesti, nekem kissé kiesik.
      Tejfölre talán még a natúr (szója)joghurt lehet opció, igazán ilyesmiket nem szoktam venni, ahogy pl vegán főzőtejszínt sem, mert elszomorítóan drága. :(

      Törlés
    4. Köszi az infókat. :) Én sajnos nagyon szeretem a tejszínes, tejfölös, sajtos dolgokat, ezért nem tudok meglenni a vegán változatai nélkül. De az áraik miatt kénytelen vagyok ünnepi kajaként kezelni őket.

      Törlés