2016. június 26., vasárnap

Vegan jégkrém-sorbet a Lidl-ből: Gelatelli Black Currant


Szintén a Vegan In Hungary Facebookos csoportban olvastam, hogy tart a Lidl valamiféle vegán jégkrémet, csodálkoztam, hiszen korábban nem találkoztam vele, pedig sóvárogva szoktam végigbogarászni a címkéket. A párom bukkant rá, bár az ára riasztó (a sima tejes jégkrémek már 300 ft/ litertől kaphatóak, míg ennek ez az egy literje közel 700 forint volt), három ízben kínálta magát a fagyasztópultban, a többi jégkrém között meglapulva.

Filóztam rajta, hogy mi legyen, mert sokalltam azt a közel ezer forintot, na meg nemrég találtam rengeteg vegán fagyis receptet, de aztán nem tudtunk ellenállni, a kosárba került.

Otthon izgatottan nyitottuk ki - színe sötétlila (kissé sötétebb, mint a képeken, vakut használtam a fotózáshoz), állaga krémes, de közel sem jégkrém-szerű. Akkor esett le, hogy tulajdonképpen ez nem igazi jégkrém, hanem sorbet, ami gyakorlatilag egy hab-szerű dolog, ráadásul kóstolás után rájöttem, hogy ezt így teljesen felesleges volt: iszonyúan édes, de legalább a savanykás áfonya-íz intenzív volt.

Nagy csalódás volt ez nekem, ugyanis az utóbbi években egyetlen egy alkalommal ettem igazi fagylaltot, főiskolai tanulmányi kirándulás keretében sikerült egy tej-, és tojásmentes citromot kifognom, és annyira bíztam benne, hogy újra élvezhetem az efféle ízeket is! Hát csalódtam. Az a helyzet, hogy ennek nagy része csak víz, habosított-turmixolt, felcukrozott gyümölcsleves víz, és ezért kiadni ennyi pénzt egyszerűen bűn. Jobban jár az ember, ha szépen vesz egy marék bogyósgyümölcsöt, 1-2 banánt, ha van, egy kis növényi tejet és egy kis hűtőben való pihentetés után összeturmixolja, aztán elkanalazgatja.


Azoknak ajánlanám csak, akik szeretik az extrémen édes ízeket, nem találják soknak a kb 700 forintot, vagy nincs kedvük/idejük/ügyességük (bár ezutóbbi kategóriába aligha tartozik valaki) a konyhában vesződni. Esetleg másik fagylaltra/jégkrémre, turmixra kicsit olvasztva "szirupként", de azt ugyanúgy olcsóbban, finomabbra el lehet készíteni otthon.

(Mindenesetre a párom örült, mert veszettül édesszájú, és kb. két kanálnyi híján ő fogyasztotta el az egészet :) Az értékelés miatta lett 3 csillag: én 2-t, ő 4-et adna rá, így átlagoltam.)

 
 

1 megjegyzés:

  1. Szia! Az Aldiban is kaphatóak vegan sorbet jégkrémek ugyanolyan összetevőkkel, mint a Lidl-ös: https://www.aldi.hu/hu/kinalatunkbol/hello-nyar-hello-aldi/reszletes-oldal/ps/p/grandessa-sorbet-jgkrm-1/. Mi az Aldi-s fekete ribizliset kóstoltuk, de túl édesnek találtuk! ( black currant = fekete ribizli!) :)

    VálaszTörlés