2017. július 16., vasárnap

Vegán és gluténmentes gofri recept


Véletlenül sikerült összehozni ezt a jó kis gofrit, és meglepően klassz lett, pedig alapvetően császármorzsát szoktam készíteni az ehhez használt tésztaalapból. Vásároltam pár napja egy leértékelt gofri-szilikonformát, és ki szerettem volna próbálni, gondoltam hátha működik ugyanazzal a recepttel.


 Hozzávalók:

  • hajdinaliszt
  • nyílgyökérliszt
  • szódabikarbóna
  • margarin/olaj
  • só, cukor (vagy egyéb édesítő)

Körülbelül 20 dkg hajdinaliszthez használtam 2 evőkanál nyílgyökérlisztet (elképzelhetőnek tartom, hogy elhagyható, vagy valamilyen olyan anyaggal helyettesíthető, ami lazítja a tésztát, pl. útifűmaghéj-őrlemény), 2 evőkanál margarint, csipetnyi szódabikarbónát, sót, illetve némi cukrot (ízlés szerint).

Összekevertem az összes összetevőt, majd annyi vizet adtam hozzá, hogy sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta, talán a nokeldi tésztájához tudnám hasonlítani.

 Körülbelül annyi tésztán mertem a szilikonformába, amennyi ellepte, nem nagyon fog "megnőni", minimálisan dagad csak meg.


180 °-os sütőben kb. 25-30 percig sütöttem, közben figyeltem, mikor tűnik már jónak. Amikor a belseje már nem volt ragacsos, kiszedtem. Melegen kifejezetten finom, tömöttebb, mint a hagyományos gofri, ha kihűl, némileg veszít a ruganyosságából, de nem lesz "cipőtalp".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése