2017. július 6., csütörtök

Teletál vegán rendelés - Kukoricás zöldségragu snidlinges lencsekrokettel


Életem első saját növényi alapú étel-rendelését a Teletálnál tettem meg, vegán Facebookos csoportokban már hetek óta nagyon pörgött a téma, és meglepő módon Sopronban is szállítanak ki, ahogy országszerte szinte mindenütt, ezért én is nagyon kíváncsian vártam, hogy elérkezzen az idő az első kiszállításra.


Kukoricás zöldségragut kértem, snidlinges lencsekrokettel, amiben sajnos későn vettem észre, hogy van glutén (meg is szenvedtem vele, viszont ez nem a Teletál hibája, ők szabályszerűen feltüntették), mindenesetre megbirkóztam vele. 

Mennyiségre elsőnek nem tűnik soknak, főleg az a kettő darab rudacska, nem laktam teljesen jól tőle, viszont ha normál esetben az ember levest is választ hozzá, úgy biztos vagyok benne, hogy tökéletesen elég.

A ragu finom volt, kicsit egy habarás nélküli turbózott finomfőzelékre emlékeztetett, némi indiai beütéssel, nekem nagyon bejött, tudtam volna még enni belőle :) A krokettről viszont sajnos nem mondtam volna meg, hogy lencse, állagra inkább emlékeztetett valamilyen főként lisztes dologra, a snidling sem volt különösebben markáns (ha nem lett volna ráírva, nem feltétlenül tudtam volna megmondani, hogy van benne).

A közepesnél azért jobb volt, viszont a krokettől többet vártam.


2017.07.05-én rendeltem, aznap is fogyasztottam el, a lenti képen látszik, hogy egy másikat is hozattam aznap, azt csütörtökön ettem meg, a csütörtökit pedig pénteken fogom. Természetesen minden nap megírom majd a tapasztalataimat :)

Jövő hétre több ételt is kinéztem, viszont sajnos mind tartalmaz nátrium-glutamátot, ami érdekelt volna, ezért legközelebb csak a 17-i héten rendelek majd.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése