2019. június 22., szombat

Teletál vegán rendelés - Csicseriborsó paradicsomszószban, sült zöldségekkel, barna rizzsel


Korábban rendeltem párszor a Teletáltól csak kíváncsiságból, az esetek kb. 99 százalékában magamnak főzök, de anno, amikor megjelent a vegán menü, szerettem volna én is kipróbálni, vegyes tapasztalataim voltak, el is maradozott végül a dolog. A napokban viszont több fotóval is szembetalálkoztam az Ezt ettem ma - vegán csoportban, és ha már ettől így eszembe jutott, hogy volt ilyen is, gondoltam teszek vele egy újabb próbát, hátha változott valami, ugyanis két év alatt sok dolog változhat.


Mi változott azóta?

Ami korábban kevésbé volt szimpatikus, hogy az ételek nagy részében nátrium-glutamát volt, ami nekem migrénesként tilos, sokan kerülik ilyen-olyan okok miatt, emiatt nem voltam valami elégedett, viszont nagy meglepetésemre kikerült az összetevők közül, szóval máris egy jó pont, talán ez az egyedüli változás, de jelentős, sokunknak biztosít ezzel lehetőséget, hogy innen rendelhessünk.

Amennyire emlékszem, most még több glutént nem tartalmazó opcióból választhatunk (bár a szennyeződés lehetőségét fenntartják, amire külön fel is hívják a figyelmet), a vegetáriánus menüsorban továbbra is találni elszórtan vegán-barát fogásokat.


Csicseriborsó paradicsomszószban, sült zöldségekkel, barna rizzsel

A lenti fotó alapján gusztusosnak tűnt, így erre esett a választásom. Ragu, zöldségek, rizs, nem is nagyon lehet elrontani, kíváncsi voltam, vajon mi érkezik.

A mennyiség teljesen korrekt volt, a rizs ízre és állagra rendben, a paradicsomos csicseriborsó enyhén fokhagymás, de érdemben különösebb fűszerezést nem tudtam felfedezni rajta, ez némileg csalódottá tett, ugyanis egy egészen minimális kis fűszer igazán kiválóvá emelhette volna, hiszen alapból az átlagosnál picit jobb volt. 

A sült zöldségek résszel nem tudok viszont mit kezdeni, ezek a zöldségek abszolút nem voltak megsütve, egyértelműen főtt állagúak voltak (nem is párolva, hanem mintha egy levesből szedték volna ki őket), nagyrészt zöldbab, néhány karika répa és egy fél gyöngyhagyma (?), cukkinit nem találtam (vagy legalábbis nem ismertem fel) a zöldségek között, pedig az összetevők szerint ott kellett hogy legyen. Ízre semleges, inkább a pozitív irányban, de markáns fűszeresség nem jellemezte. Egy enyhén fokhagymás, semleges ízvilágú étel lapult a dobozban.

forrás: Teletál

Összességében nem volt ez rossz, sőt, pozitív irányba hajlik a véleményem, de úgy, hogy tisztában vagyok vele, hogy egy minimál fűszerezéssel mekkorát lehetett volna dobni rajta, plusz a zöldségek nem olyanok voltak, mint amire számítottam, marad a közepes. Házilag felturbózva elérné a 4-4,5 pontot számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése