2015. május 21., csütörtök

Hideg nyalat vegán cukrászsütik és fagyik

Még Kaposváron járva kaptam a BIOázisban ezt a szórólapot, ami minden édességeket kedvelő vegánt érdekelhet. A nagyobb városokban is megtalálható, nem csak Pesten. A képek alapján igazán gusztusosak a sütemények, ráadásul az összetevőik is fent vannak a holnapjukon. Ráadásul azt néztem, a mi városunkban két helyen is kaphatóak a termékeik, ha arra járok, mindenképpen lecsekkolom őket :)



2 megjegyzés:

  1. Halihó! Látom régebbi poszt, nem tudom kipróbáltad-e már őket, a sütire kíváncsi lennék, hogy milyen, majd írd meg valahova :) A fagyi viszont nagyon finom! Én 660 ftért vettem egy 14 dekás dobozzal,ami nagyjából 3 gombócnak felel meg szóval az ára kb. ugyanannyi, mint a "normál" fagyié. Én a csokisat, szedreset, keksz és karamellt, epret, kávét és sós karamellt kóstoltam, bár a nevekkel nem értek egyet, mert pl. csoki helyett lehetne inkább csoki és kókusz, vagy bounty, mert ez az egyetlen hátránya, hogy kókuszból készül, az összesnek kókuszíze van. Szeretem a kókuszt, de jóból is megárt a sok :) A sós karamellnél sajnos nem lehet érezni sem a sót, sem a karamellt, csak a kókuszt, a szedres meg nekem túl savanyú volt a benne lévő csoki ellenére is. A többi finom :) A másik ami tetszik benne, hogy természetes anyagokból készül, nincs telerakva ételszínezékkel, állagjavítóval, ízfokozóval, térfogatnövelővel, így egészséges is (persze azért nem kell belőle 2 kgot megenni) és nincs műanyag mellékíze, amit nagyon utálok.
    Ausztriában van egy Billa nevű bolt, ott lehet kapni vegán fagyit, VegaVita a neve. Van pálcikás (3 db kb. 4-5 euro), nagyobb dobozos (360 ml 5-6 euro körül) és kisebb dobozos (125 ml 3 euro), amihez adnak kiskanalat is, szóval rögtön meg is lehet enni. Ezek szójából készültek, de egyáltalán nem érezni a szójaízt, finomak, epres, csokis, mandulás, pisztáciás és vaníliás ízben kaphatóak, viszont van benne állagjavító, és eléggé drága is. Ha nincs más, akkor elmegy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem kóstoltam még, őszitén szólvameg is feledkeztem róla, mert amikor posztoltam még nem volt kifejezetten fagyis idő, aztán elmaradt.

      De láttam, hogy Facebookon többen is erre az átható kókusz-ízre panaszkodtak... köszi, hogy felsoroltad, melyek a kevésbé kókuszosak, ha arra járok legalább tudom, mire számítsak :)

      A Billába majd benézünk ha legközelebb járunk kint, köszi a tippet :)

      Az a baj, hogy az Aldiban is láttam, csak elriasztott a sok "E", pedig árban még azt mondom belefért volna... :/

      Törlés