2022. február 13., vasárnap

Megkóstoltuk: Lidl Vemondo Pesto Rosso (gluténmentes, vegán paradicsomos pesto)

 

Anno a 2021-es akcióban sikerült beszereznem ezt a pesztót, amikor a 2022 januári videóban arról beszéltem, hogy sajnálom, hogy némely terméket nem vették bele az aktuális kampányba, többek között például erre is gondoltam. 

 

Háromféle ízben kapható: Pesto Basalico, Pesto ala Calabrese, Pesto Rosso. A három közül a paradicsomos lett a kedvencem, olyan "elmegy" kategória a narancssárga üveges, viszont szegény zöld bazsalikomossal nem sikerült megbirkózni.

 

Ha mindig elérhető véletlen vegán pesztót kerestek egyébként, a Tesco saját márkás, illetve az Intersparban kapható termékeket is ajánlom (most a Sparosat hirtelen nem találom, nem tudom linkelni, saját márkás, viszont találtam egy ilyen olívás szószt, érdekesnek tűnik), bár ez a Vemondo-s jobb szerintem. 


 Ezúttal a  Pesto Rosso-t szeretném megmutatni nektek, ez egy paradicsomos ízű termék, kesudió és tofu alapú.

Nem túl olajos (pl számomra a Tescos kicsit már sok, ahogy megül a plusz olaj a tetején), könnyedén keverhető, tetszik, hogy érezhető benne a kesudió, tofu is, nem csak olyan mintha valami olajos-ketchupos tésztát enne az ember. Az illata is kellemes savanykás-sós-paradicsomos. 

Mint ahogy írtam, számomra ez lett a befutó, a Pesto ala Calabrese sem rossz, de annak van egy olyan kis ajváros (?) csípős-savanyú zöngéje, amit csak nagyon ritkán kívánok meg. 

Ha éppen kapható, ennek a változatnak a kipróbálását javaslom, számomra 5/5.

 

 Összetevők & Tápérték:
 (kattints a nagyobb méretért!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése