2016. november 2., szerda

Legolcsóbb és legfinomabb gluténmentes vegán csoki: Wawel Peanut Butter - mogyoróvaj töltelékes


Az előző alkalommal a legfinomabb vegán és gluténmentes mogyorós csokikrémről írtam, most a legfinomabb táblacsokit szeretném nektek megmutatni. Alapvetően nem tartalmaz glutént, viszont búzát, tejet és tojást felhasználó üzemben készült/csomagolták, úgyhogy akinél ez kizáró ok, ne feledkezzen meg róla.


Véletlenszerűen választottam ki az egyik helyi Pennyben, a sima étcsokoládé már a könyökömön jön ki, nem fűztem hozzá extra nagy reményeket, azelőtt nem is igazán ettem rendszeresen mogyoróvajas termékeket vagy mogyoróvajat úgy egyáltalán, amolyan majd meglátjuk (és teszteljük :) ) alapon jött velünk.

Meglepően kellemes és addiktív, először csak engem varázsolt el, aztán a párom is rájárt, egyöntetűen a kedvencünkké vált. Az íze nagyon harmonikus, a csoki kesernyésségét a mogyoró sós-édessége kompenzálja, ami olvad az ember szájában, egyszerűen mennyei! A mogyorókrémben pedig nagyon apró mogyoródarabkák vannak, amit én a sima mogyorókrémben nem szeretek (a teljesen homogént preferálom a darabossal szemben) viszont itt egészen különleges élményt nyújt, megtöri a sima olvadós lágyságot, picit ropog, amitől valami eszméletlenül jó lesz. (Talán picit olyan karamellás feelingja van a dolognak.)

Mérete nem a hagyományos Milka-Boci-stb. táblacsokikéhoz hasonló, hanem szögletesebb és a kockái is nagyobbak, ráadásul 125 gramm a szokásos 90-100-hoz képest. Talán picit a Ritter Sport csokikhoz tudnám hasonlítani, viszont ár-érték arányban verhetetlen, míg a 100 g-os Ritter Sport a Tescoban pl. 519 ft, a Lidl-ben is 400 forint felett árulják, ez a Pennyben csak 230 forint - viszont sok KisTesco (itt Sopronban, nem tudom másutt is van-e ilyen) simán berakja a speciális táplálkozási célú ételek közé, így az ára borsosabb lesz (és nem kapható olyan széles választékban, pl ebben az ízben sem).

Szóval számunkra egyelőre ez a csúcsok csúcsa, mind íz, mind ár szempontjából, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki valami különleges élményre vágyik :)

Picit megolvadt, de nagyon finom


Nem minden Wawel csoki "mentes", az alábbiakat érdemes megkóstolni:
  • Wawel étcsokoládé vörösáfonya darabokkal
  • Wawel 70%-os étcsokoládé narancshéjjal
  • Wawel 70%-os étcsokoládé kakaóbabdarabokkal
  • Wawel 90%-os étcsokoládé



6 megjegyzés:

  1. Én inkább a gyümölcsös csokikat kedvelem, az áfonyás nagyon jól hangzik,köszi a tippet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még anno tejesben én is szerettem őket, viszont étcsokival nekem már nagyon tömények :( Azt nagyon imádnám, ha ilyen töltöttben léteznének gyümölcsösek, aaa :)

      Törlés
  2. Kipróbáltam és nagyon finom, köszi a tippet <3

    VálaszTörlés
  3. Mostanában látod valahol ezt a csokit? Ezt én is nagyon szeretem, de sajnos a mi (budapesti) Pennyjeinkből az utóbbi hónapokban teljesen eltűntek ezek a "Ritter Sport-alakú" Wavel csokik, így mostanában nélkülöznöm kell :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Sajnos mostanában én sem láttam, vegán csoportokban szintén panaszkodnak, hogy nem találják, nem tudom, lehet-e kapni még valahol :(

      Törlés