2016. november 18., péntek

Vegán epres fehércsokoládé - Veganz Bio Weisse Erdbeer-Crosp Strawberry Crisp

Nem voltam soha nagy fehércsokoládé-rajongó, nem is igazán értettem, mi a jó benne, hiszen nincs "igazi" csoki íze, úgyhogy nem mondhatnám, hogy hiányzott a növényi eredetű étrendemből, annak ellenére, hogy évek óta nem fogyasztottam már.

Ezt (és a kókuszos társát, amiről a következő bejegyzésben olvashattok majd) Ausztriában vettem, Wiener Neustadtban egy DM-ben - azt hallottam, itthon a Müllerben lehet kapni. A magyarországihoz képest alacsony ára keltette fel a figyelmem, 1.55 euro (kb. 465 ft) volt, itthon sajnos 7-800 ft alatt szinte egyáltalán nem lehet kapni semmilyen kifejezetten vegán csokit, nemhogy fehéret. (Kivéve persze a "véletlen vegán" csokikat, pl a kedvenc Wawel táblásomat).


80 g, ami picit kisebb, mint egy szokványos táblacsoki (bár mostanában a Boci-Milka és hasonló márkák is hajlanak a 90-80 g-ra a tíz deka helyett), ehhez mérten kell figyelembe venni az árat.

Hasonló csomagolású, mint a "régebbi" csokik, a papír borítás alatt egy alufólia réteg védi a  beltartalmat.

*

Az epres-ropogós nagyon kellemes, intenzív epres, fehércsokis illatú, gazdagon meg van szórva apró kis darabkákkal, eszményinek tűnik kívülről. Megkóstolva viszont sajnos - számomra - nem hozza a kívánt hatást, édesnek édes, "vajasnak" vajas, viszont olyan tompa és távoli az eper-íz, hogy nem tudok nem csalódott lenni. A textúrája kellemes, nem tapad az ember szájpadlására, a kukoricapelyhek ropogósak, viszont a várt hatás, a csúcspont elmarad - pedig ettől többet vártam, mint a kókuszos párjától.

Nem mondom azt, hogy rossz, mert nem ehetetlen, viszont a gyenge ízvilága miatt közepes eredményt ért el nálam.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése