Alapvetően azt gondolná az
ember, hogy a sima margarinban biztosan nincsen semmi állati eredetű
anyag, mindössze valamiféle növényi olaj, hiszen pont ettől margarin a
margarin, ám ez sajnos korántsem így van, az utóbbi időben egyre több
állati származékot tartalmazó (laktóz, vajzsír, zsír) margarin került a
polcokra.
Jelen poszt nem az egészséges/nem egészséges mivoltáról szól, mindössze az ízélményről. Vajon milyen lehet egy 100%-ig vegán margarin, ami nagyrészt szójaolajból készül?
Leggyakrabban napraforgóolaj alapú margarint szoktam használni, elvétve olívásat, nagyon kíváncsi voltam, vajon a szója alapú milyen lesz majd.
Színre teljesen olyan, mint a hagyományos margarinok,
illatra talán valamivel kevésbé "dús" és "gazdag", inkább könnyedebb. Az
állaga teljesen rendben van, hűtőből kivéve keményebb, hűtés nélkül
lággyá válik.
Az íze viszont csalódás volt számomra, van némi
megszokott margarin íze, de valahogy olyan vizes és soványka, talán a
rosszabb minőségű sütőmargarinokhoz tudnám hasonlítani, nem tudom
elképzelni, hogy "csak úgy" fogyasszam kenyérre kenve szendvicsbe.
Viszont süteményekbe, pogácsákba szerintem működőképes lehet, még a sós
ételekhez is, mert nem édeskés.
Ár-érték arányban nem valami extra, nem hiszem, hogy újravásárolnám.
Ezt ajánlom: https://www.rama.de/produkte/rama-100-pflanzlich/8714100296110
VálaszTörléshttps://www.receptmuhely.hu/rama/termekek/
Köszi az infót!
Törlés