2021. május 31., hétfő

Megkóstoltuk: Új vegán, gluténmentes jégkrém a Lidl-ben: Gelatelli Peanut & Cookies

 

A Lidl három új saját márkás vegán jégkréme közül a Gelatelli Brownie Love-ról már láthattatok összetevő-információkat, illetve a Banana Chunk-ról már olvashattatok ajánlót, végül, de nem utolsó sorban  Peanut & Cookies, azaz a mogyorós-mandulás-kekszeset szeretném nektek megmutatni.

A szintén mandulaalapú, 500 ml/400 gr -os finomságokat 999 Ft-os áron lehet beszerezni. Papírdobozban kapható, ami szelektíven gyűjthető.
 

 

 

Mivel videóban már áradoztam róla, így valószínűleg sokaknak nem lesz nagy meglepetés, hogy nekem ez lett a kedvencem, igaz, hogy csak a banánossal indultak a címért, hiszen a brownie-s nem gluténmentes, így nem tudtam megkóstolni, ám ennek ellenére mondhatom, hogy más vegán jégkrémek között is kiemelkedőnek találtam, ha választanom kellene egyetlen egyet, és soha többé semmilyen más jégkrémet nem ehetnék, jelenleg valószínűleg ez lenne az (pedig a Magnum mandulás-vaníliása, vagy a Tescoban kapható Gelato Italiano tölcséresei is elég jók - utóbbiról hamarosan olvashattok).

Az illata mogyorós, természetes, kicsit a vanília is érződik. Maga az alap íz ugyan vanília, de annyi rengeteg keksz/csokoládédarabkát, apró mogyorót, és édes szósz-csíkot találunk benne elkeverve, hogy esély sincsen arra, hogy egyhangú legyen, ráadásul véletlenszerűen váltakoznak, és pozitív, hogy ettől függetlenül az eloszlása egyenletes, nem süllyed le az aljára a tartalom nehezebb része. Tetszik a textúra, az ízek változatossága és gazdagsága.

Őszintén szólva, én meg voltam győződve róla, hogy ebben karamella szirup van, mert kifejezetten karamellásnak találtam az ízét a szósz-rétegeknek, valószínűleg karamellásként is említettem emiatt a videóban, jó nagy meglepetés volt most, hogy ezt az értékelést írom, hogy szembesültem vele, hogy valójában nem az :D Szóval hivatalosan nem karamellás, de szerintem abszolút annak tűnik.

Azoknak ajánlom feltétlenül, akik szeretik a sós-karamellás ízvilágot (még ha nem is ilyen néven fut), de szerintem sokaknak kedvence lesz.

 

 

Összetevők & tápérték:

kattints a képekre a nagyobb verzióért!

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése