2017. szeptember 23., szombat

Megkóstoltuk: Hadarik Rita gluténmentes vegán instant zabkásák


Mióta gluténmentesen étkezek, egyáltalán nem ettem semmiféle zabkészítményt, pedig azelőtt a zab volt az univerzális kedvencem: készülhet belőle édes vagy sós, kása vagy kréker, sőt, még akár zöldségpogácsa is hamburgerbe, semleges íze és számos pozitív tulajdonsága, magas fehérje-, rost-, folsav, vas, magnéziumtartalma, "rossz koleszterin" szint csökkentő hatása miatt jó barátunk lehet.

Bár a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, sajnos feldolgozás során szinte biztos, hogy szennyeződik vele, ezért akinek tiltólistás a glutén, érdemes kifejezetten gluténmentes jelzéssel ellátott zabot vásárolni.

Ez a Hadarik Rita-féle instant zabkása is ilyen, csupa olyan összetevőt tartalmaz, ami megfelel a növényi alapú és gluténmentes étkezés követelményeinek, sőt, még szóját sem tartalmaz. Nyersen (áztatva) és melegen is fogyasztható, előbbi esetben egy éjszakán át érdemes pihentetni, utóbbi esetben pedig forró vízzel önthető fel.

Plusz pont, hogy tényleg elég vizet használni, így iskolába, munkahelyre nem kell külön növényi italt vinni, elég a tasakot, és némi gyümölcsöt, ha kedvünk tartja.


A következőket kóstoltuk:





Toronymagasan a kedvencünk, pedig a másik kettő is nagyon ízletes, gyümölcsdarabkák lapulnak meg a zabszemek között, és ami a legjobb, isteni illata van! :)

Egyéb díszítés vagy ízesítés nélkül is nagyon kellemes, intenzív íze van. Igazi őszi-téli kombináció, a mostani időjáráshoz kötelező! :)


 




Kellemes, karakteres kakaós íze van, viszont nem esik bele a "túl sok" hibájába, nem kesernyés, de nem is émelyítően édes, igazi arany közép. Akaratlanul is eszembe juttatja a régi gyerekkori tejbegrízeket.







Némi szuperfooddal megspékelve is kitűnően működik, talán ez a legkevésbé jellegzetes, hiszen a chia mag abszolút semleges ízű, a másik kettő esetében ott van az alma, fahéj és a kakaó, ám itt a zab lágy íze érvényesül.Tökéletes azoknak, akik egy olyan alapra vágynak, amit bármivel ízesíthetnek, hiszen ehhez aztán tényleg minden passzol, vagy akik egyszerűen csak szeretik a zabot. :)



Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam ezeket a termékeket, mindegyiket jó szívvel tudom ajánlani - glutén/laktózérzékenyeknek, vegán életmódot folytatóknak, de igazából bárkinek, aki szeretne egy egészséges és gyorsan elkészíthető reggelit (vagy desszertet).

Hadarik Rita termékei között találhatunk továbbá szintén gluténmentes lisztkeverékeket (pl. bagett, lángos, pizza, stb.), érdemes körülnézni, nagyban megkönnyíti a munkát, ha speciális keverékekkel dolgozhatunk, ha nincs kedvünk vagy időnk saját kísérletezgetéssel bajlódni, érdemes szétnézni a weboldalán.

1 megjegyzés: