2021. március 21., vasárnap

Megkóstoltuk: Frankonia Blonde VEGAN Fehér csoki (gluténmentes)


Régebben gyakran felmerült a kérdés, amikor kiderült, hogy növényi alapú ételeket fogyasztok csak, hogy akkor vajon csokit sem eszek-e, pedig meglepően sok tejszármazék-mentes csokoládét lehet kapni (elég csak egy pillantást vetni a Youtube csatornámra - ott volt a videó az olcsó gluténmentes vegán csokikról - vagy jelen blogra :).), viszont azért fehér csokoládé téren valóban felmerülhet a kérdés, mert jóval szűkösebb a kínálat, hiszen szinte nincs is "véletlen vegán" fehér csokoládé, mivel kakaóvaj és tej, cukor az alapja ezeknek az édességeknek. 

Talán háromféle fehér csokoládéhoz volt eddig szerencsém, az egyik az iChoc, ami  sajnos hatalmas csalódás volt, a másik a Tesco saját márkás mentes free from fehér csokija, ami nem nyert meg, de nem is volt ehetetlen (gyanítom, hogy már nem forgalmazzák, nem találtam nyomát a neten), a harmadik pedig ez, a Frankonia blone vegan-ja, amiről jelen bejegyzés is szól.

 

Magyarországon a Müllerben lehet kapni, 695 Ft egy 100 gr-os tábla, ami körülbelül a magas kakaótartalmú étcsokoládék árával egyezik meg. 

A csomagolása papír, benne alufólia fedi a terméket. A kockák nagyobbak az átlagosnál. 

Az illata hagyományos fehér csokis, maximum annyiban különbözik a tejes verziótól, hogy nem érződik rajta a jellegzetes tejes illat, de nem tűnik műnek vagy furának. 

Az íze kifejezetten édes, tömény, megszokott fehér csoki, állagra szépen olvad, nincs kellemetlen mellék-, vagy utóíze, nem hagy zavaró "margarinos" réteget az ember szájában. 

Annak ellenére, hogy én nem voltam "előző életemben" igazán fehér csoki kedvelő, ezt igen szívesen fogyasztom, elég hamar sikerült a kedvencek közé kerülnie. 

A csokoládé rajongóknak mindenképpen ajánlom, de arra készüljetek fel, hogy tényleg édes és tömény.


 Összetevők & tápérték:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése