2018. március 6., kedd

Megkóstoltuk és kedvencet avattunk: Vego whole hazelnut chocolate bar

 

Nagyon nehéz igazán tejcsokoládészerű növényi alapú csokit találni, a rizslisztesek sokszor hasadnak, "poros"ízük van, mások kellemetlenül tapadósak, nem olvadnak szépen. Talán még a Wawel esetében éreztem azt, hogy nem a szokványos véletlen vegán étcsokiról van szó, a töltelékéből adódóan krémesebb volt, ami nagyon tetszik.
Ausztriában, a Shopping City bioboltjábam vettem ezt a Vego márkájú csokoládészeletet, a leértékelt pulton találtam (a fő vadászterepem, haha), kissé elborzasztott az alapvetően 4,28 eurós ár (kb. 1400 ft), 6-700 forint fölött nemigen veszek táblás csokit, sőt. A legtöbb esetben a blogra vásárolt, tesztelésre szánt csokikon élem ki magam, ha valami változatosságra vágyok, de igazán a Wawelt és a DM-es "nutellát" eddig semmi nem körözte le. Aztán jött ez a csoki.


Nagyon szomorú, de egész mogyorós táblacsokit tejmentesen nemigen lehet kapni, a kb. 300 forintos saját márkás táblásokban, ami amúgy étcsoki (talán az Aldiban vagy a Lidlben láttam) és teljesen jó lenne, mindig kerül egy kis vajzsír, szóval minden egyes alkalommal bosszankodva teszem vissza a polcra.

A Vego mogyorós csokoládéja hiánypótló, gazdagon teletették egész mogyorókkal, maga a csokoládé lágyan, puhán olvadós, evés közben gyanakodva várja az ember, hogy mikor érzi meg azt a jellegzetes tejes utóízt, annyira hasonló.


Bár a képek nem lettek a legszebbek (ha legközelebb veszek, újrafotózom), mindenképpen azt kell hogy mondjam, a legfinomabb csoki, amit ettem (és ebbe beletartozik az is, amit még azelőtt kóstoltam, hogy tisztán növényi étrendre váltottam volna).


Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországon is kapható-e (széles körben valószínűleg nem - neten pl. hirtelen a V-Expresst találtam, ott 1200 Ftért), viszont ha kint jártok, megéri kipróbálni. Az árát tekintve ha arra gondolunk, léteznek 1000 ft fölötti táblacsokik, amik még a 100 grammot sem érik el (pl. a 80 gr-os iChoc 1200 forintért az InterSparban vagy a Moo-free csokik), a 150 gr-os 1400 forintért nem rossz ár (főleg, hogy bio, fair trade; gluténmentes jelölés is került rá, pálmaolajat sem tartalmaz - ennek ellenére az ára miatt gyakran biztosan nem fogom megvásárolni, pedig tényleg a kedvencek kedvence számomra).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése