2018. július 21., szombat

Megkóstoltuk: Grandessa epres gluténmentes vegán jégkrém (Aldi)

Nemrég jelent meg az Aldiban ez a jégkrém többek között, Facebookon írtam is róla, hogy nem árt figyelni, mert attól, hogy a vegán jégkrémek között van valami, laktózmentes felirattal, még nem biztos hogy nem tartalmaz tejet. Szerencsére ez a tejmentesek közül való, így a kosárba került.



A 450 ml epres jégkrém kb. 700 forintba kerül, hasonlóan az Aldi-Grandessa csokoládés-vaníliás, illetve epres-vaníliás "vödrös" jégkréméhez, ellenben ez papírdobozba került, míg a másik műanyag csomagolásba, szóval ez jó pont.


 A fotón már némileg megolvadva láthatjátok, eredetileg nem ennyire folyékony, ám krémes, nem jeges-fagyott szerencsére. Olvadva ilyen habossá-főzőkrém állagúvá válik, úgy is kellemes.

Az illata erőteljesen epres, az ízét nem merném természetes eperízűnek nevezni, inkább olyasmi, mint amilyenek az epres cukorkák vagy üdítők szoktak lenni, nem annyira mű, hogy ehetetlen legyen, viszont azzal az igazán émelyítően édes ízélménnyel, amivel berobban az ember szájába, igencsak meglepett, és nem sikerült olyan jól megbarátkozni. 

A nagyon-nagyon édesszájúak akik nem bánják, hogy nem teljesen igazi az eperíz, biztosan szeretni fogják, nálunk nem lesz gyakori vendég.



1 megjegyzés:

  1. A csokis is ilyen sűrű, krémes, homogén és abban csak 23 g cukor van, nekem nem volt túl édes, pedig nem vagyok édesszájú. Mondjuk csak keveset ettem belőle :)

    VálaszTörlés