2020. március 7., szombat

Megkóstoltuk: Veganz Chocolate Chip Muffins - Csokoládés muffin


Ausztriában vásároltuk ezt az előrecsomagolt Veganz muffint, korábban videót is láthattatok arról, milyen édességeket hoztunk haza ezen kívül. Sajnos mivel gluténtartalmú, ezért én nem tudtam megkóstolni, szokás szerint Gábor volt a segítségemre - természetesen az ízén felül a többi jellemzőjéről az én véleményemet is megtudhatjátok.

A csomag kettő muffint tartalmaz, összesen 150 gr, 71 centbe került, ami körülbelül 234 forintot jelent, némi keresgélés után arra jutottam, hogy Magyarországon nem kapható vagy csak nehezen fellelhető (hazai Interspárokban esélyes talán, bár én még nem láttam ezelőtt), valószínűnek tartom, hogy 5-600 forint biztosan lenne alsó hangon, ha a Veganz termékek általános árából indulok ki.


Alapvetően ennél szebben nézett ki, de sajnos történt vele egy kis baleset amit a videóban is említettem (a cicák leverték, a padlóval találkozván szegény némileg "behorpadt" a teteje, ez a látványon kívül persze nem befolyásol semmit). 

Kinézetre olyan átlagos, kicsit fapados, nem mondanám extra gusztusosnak, de lelombozónak sem, ha valakinek van kedve díszítgetni, valószínűleg egészen csinos dolgokat lehet belőle kihozni.
Így magában elég csupasz/natúr, ha gyorsan enne valamit az ember, és nem fontos a kinézete, teljesen oké, de ha már egy kis extrára vágynánk, vagy úgy szolgálnánk, hogy számít az esztétikusság, akkor azért ha más nem, egy vékony réteg porcukor/csokikrém/tejszínhab/bármi illene rá. Persze nyilván készíthetnénk magunk is, de vannak olyan esetek, amikor kényelmesebb egy előrecsomagolt dologhoz nyúlni, legyen az ropi, keksz, sütemény, bármi.


Kicsomagolva édeskés-olajos, enyhén mű, jellegzetes illat csapta meg az orrunkat, passzol a kinézetéhez. Egyszer még évekkel ezelőtt vettünk már ilyet, amint kibontottuk, beugrott, gyakorlatilag nem sokat változott a dolog azóta.

A tésztája levegős és nem tömör/tömött, viszont annak ellenére, hogy elég olajos, mégis "száraznak", morzsálódósnak találtuk, ez kevésbé tetszett. Nem tudtuk arra fogni, hogy biztosan már lassan eléri a szavatossági idejének végét és azért lehet, mert bőven volt belőle hátra - persze, egyértelmű hogy egy több napig elálló péktermék nem lehet olyan, mint egy frissen elkészült, de pozitívabbra számítottunk.




Az íze édes, nincs különösebb jellegzetes markáns kiemelkedő jegye, viszont Gábor a csokoládédarabokért nem volt igazán oda, a kevésbé jó minőségű mikuláscsokoládékhoz/tortabevonókhoz hasonlította. 

Igazán az olajos-szárazsága volt a legzavaróbb, de sajnos egyéb jellemzőiben sem volt kiemelkedő, nem neveznénk ehetetlennek, mert azért találkoztunk (illetve készítettünk :D) már sokkal rosszabbat, viszont jobb eredményre számítottunk, ezt sajnáljuk nagyon. 

Megint csak arra a konklúzióra jutottunk, hogy a Veganz termékek nagyon a két véglet között mozognak, vagy "nagyon igen", vagy "nagyon nem", a köztes "elmegy" állapot szinte elenyésző.

Szóval összességében jó szívvel ajánlani nem tudjuk, viszont abszolút azon az állásponton vagyunk, hogy nem menthetetlen, némi plusz munkával simán feljavítható, de magában nem egy nagy élmény.

(Megjegyzésként, ár-érték arányban amennyiért mi vettük, simán elmegy, sőt!, de tekintve hogy az eredeti ára valószínűleg a többszöröse - diszkontáruházban vettük -, azért erősen meggondolandó, valószínűleg ízletesebb dolgokat is össze tudunk válogatni ugyanennyi pénzért.)


Az összetevőket alább láthatjátok:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése