Korábban már írtam a gánica elkészítésének menetéről - recept itt, viszont most újabb fotókkal tudok szolgálni eme egyszerű és olcsó ételről, ezért úgy döntöttem, külön posztot érdemel.
A dödölle vagy gánica egy hagyományos magyar étel, anno a szegények eledeleként volt ismert, ugyanis az alapanyagai olcsóak, könnyen beszerezhetőek, ezért a magyar paraszti konyha rendszeres eleme volt.
Az eredeti verzió disznózsírral készül, ezt olajra vagy kókuszzsírra cserélve máris egy remek (mondjuk elég kalóriadús, olajos, ilyen szempontból nem túl egészséges) vegán ételt kapunk. Hideg estékre vagy amikor csak úgy megkíván valami fűszereset, laktatót az ember, kiváló.
Sima búzalisztet használtunk, én így nem tudtam enni belőle a gluténtartalma miatt, viszont a párom véleménye alapján szokás szerint finom lett. Dr. Oetkert Creme Vegával tálaltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése