2021. április 1., csütörtök

Megkóstoltuk: Ferrero Rocher húsvéti csokinyuszi (vegán, gluténmentes)

 

Az idei Húsvét legnagyobb meglepetése számomra a Ferrero Rocher vegán-barát, növényi alapú csokoládényuszija volt, mivel a hagyományos Ferrero Rocher golyócskák, amiket "előző életemben" nagyon-nagyon szerettem, tejet, vajat tartalmaznak (továbbá búzát, de ez csak gluténmentes szempontból érdekes), így alig hittem a szememnek, amikor az egyik vegán Facebookos csoportban szembejött velem.

A 60 gr-os nyuszi kb. 1000 Forint körüli áron beszerezhető, én eddig csak a Müllerben találkoztam vele.

A csomagolás passzol a márka többi édességének jól ismert dizájnjához, esztétikus, könnyű kibontani. Már kibontás előtt érezhető a jellegzetes illat, később igen intenzív, nem szimpla mogyorós csokoládé, hanem ténylegesen a desszertgolyókat idézi.

A csokoládé elég vastag, amire nem számítottam, a figura alsó felében találhatóak inkább a mogyoró darabok, de nem kizárólag (gondolom megszilárdulás közben lesüllyedhettek). A nyuszi nem túl részletes, viszont aranyosnak találtam, nem volt sérült vagy olvadt.

Elsőre tartottam tőle, hogy egy sima túlárazott mogyoródarabkás csokoládé lesz, viszont az íze valóban igen közel jár a desszertgolyócskákéhoz, annyi különbséggel, hogy némileg kevésbé édes (hiszen azok tejcsokoládéval készülnek, míg ez étcsokoládéval), illetve itt a textúra annyiban változik, hogy nincsenek benne ostyadarabok, ami annyiból jó hír, hogy így a búza is kimaradt belőle, tehát azok is fogyaszthatják, akiknek kerülniük kell a glutént. Vakteszttel illat és íz alapján egyértelműen megmondható lenne, hogy ennek a márkának a terméke.

Finoman olvad, lágy, jó minőségű, nincs mellék-, vagy utóíze, nagyon egyben van.

Egyedül az árát találom a gyenge pontjának, Ferrero árban is némileg magasabb a hagyományos termékekhez viszonyítva (más termékük 50 gr-os kiszerelése 500 Ft körül, míg a  200 gr-os kiszerelés kb. 2000-2500 Ft körül kapható). Azt is érdemes hozzávenni, hogy más (kevésbé neves) márkák növényi alapú csokinyuszijai is kb. 500 Ft körül kezdődnek, ám azok nagyobb kiszerelésűek, viszont többnyire sima étcsokiból készültek.

Azoknak mindenképpen ajánlom, akiknek hiányzik a Ferrero Rocher íz, vagy akik egy drágább, minőségi termékkel szeretnének meglepni valakit Húsvét alkalmából.


 Összetevők & tápérték:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése