2021. március 28., vasárnap

Megkóstoltuk: Auchan vegán pálmalevél

 

Elérkeztük a csokis és az epres fánkok után az Auchan új vegán termékei közül a harmadikhoz, ami nem más, mint ez a pálmalevél névre keresztelt péktermék.

 Továbbra is: a csokis és az epres fánk, a pálmalevél biztosan vegán, ezeket keressétek:

Sajnos az interaktív panelen továbbra sem találtuk meg a termékeket a másik kettőhöz hasonlóan, így az összetevőket nem tudom megmondani, ami biztos, hogy nem gluténmentes, így aki kerüli a gluténtartalmú élelmiszereket, az sajnos nem fogja tudni megkóstolni.


Első benyomásom még a boltban az volt, hogy ez jóval nagyobb, mint amekkorára a fotó alapján számítottam, azt feltételeztem, hogy egy kis arasznyi dologról van szó, de ahogy a legalsó fotón láthatjátok, egy egész tenyérnyi (mondjuk nagyobb női tenyérnyi :) ), ami pozitív. Cserébe kis lapos, úgyhogy kell is, hogy ekkora legyen hogy ne fogyjon el két harapásra.  77 gr egyébként, 99 Ft-ért.

Amit sajnáltam, hogy amint hazaértünk és kivettem a szatyorból, már le volt törve a széle, pedig kifejezetten vigyázok rá mindig, hogy a fényképezésre szánt ételek ne nyomódjanak meg, ebből arra következtettem, hogy talán vagy ilyen leveles/hájastészta jellegű, aminél jellemző a szétpotyogás, vagy egyszerűen régebben készült és ki van száradva.

 

Elsőre valóban száraznak tűnt és keménynek, Gábor megerősítette, hogy leveles tészta benyomását kelti, de elfogyasztásakor meglepően puha, egyáltalán nem kellemetlenül száraz. Úgy tűnik, maga a tészta át van itatva cukros sziruppal, és emiatt tűnik keményebbnek (kíváncsi vagyok ezek után, mennyiben lehet más még frissen, melegen, textúra tekintetében biztosan remek élmény lehet, próbáljátok meg akkor elcsípni).

Az illata édeskés, semleges, "cukros", nem igazán markáns, jellegzetes.

Az íze hasonló, közepesen édes, azon kívül elég semleges, szerencsére ennek sincs se fura mellékíze vagy utóíze, sima édes tészta. Gábor szerint nem rossz, de nem is emlékezetes, kiemelkedő. 3, 3.5 pontot adott rá összességében az 5-ből, nem egy jellegzetesen újravevős dolog, de ha nincs más, jócskán megteszi.

Azoknak fog tetszeni, akik szeretik a visszafogott, édeskés, semlegesebb ízeket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése