2021. április 14., szerda

Megkóstoltuk: Univer vegán majonéz (gluténmentes)

 

Megtörni látszik a Lomée egyeduralma a tojásmentes vegán majonézek terén, ugyanis egyre több növényi alapú verzió kapható, például a  Hellmann's, a Kühne, vagy az Aldi saját márkása, most az Univer rukkolt elő egy újabb termékkel.

Egy doboz majonéz 420 gr terméket tartalmaz, többek között az EcoFamily, Tesco, Interspar, Auchan üzletekben szerezhető be, átlagosan kb. 800-900 Ft körüli áron.

  

Az állaga kifejezetten hagyományos majonézes, míg a Lomée kicsit ruganyos és "zselésebb", addig ez lazább, "lisztesebb", krémesebb hatású. Az illata abszolút majonézes, az íze jobban hasonlít a tojásos majonézekre, aki az eredetit szereti, ezt is kedvelni fogja. Amit én sajnálok, hogy kicsit nem savanykásabb, karakteresebb az íze.

Nem fogom újra választani, mivel sajnos ár-érték arányban az általunk évek óta használt Lomée 450 gr / kb. 350-400 forint-ért jóval megérősebb és teljesen korrekt ízű, így íz/ár tekintetében nem érzem azt, hogy meggyőzött volna annyira, hogy elgondolkodjak a lecserélésén (míg az Aldi saját márkás új fokhagymás majonéze viszont igen).

Ennek ellenére örülök, hogy kapható, hiszen jó dolog, hogy hazai termék, illetve többféle üzletben kapható, így szélesebb körben elérhető, ott is, ahol pl. nincsen Aldi.

Összetevők & információk:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése