2021. június 5., szombat

Vegán Gyoza az Auchan-ből (összetevők)

Egy nagyon kedves Auchan dolgozó mutatta meg nekem, hogy lehet ebben a boltban vegán logós gyozát kapni, ráadásul kétfélét is, az egyik natúr, a másik csípős/fűszeres. Sajnos nem gluténmentes, így részletesebb beszámoló nem készül róla, viszont jó hír, hogy kapható, mert eddig csak az Aldiban volt vegán logós gyoza, az is csak az ázsiai napok keretein belül.

Amennyiben nem hallottatok még erről az ételről, olvassátok el a Wikipédia ide vágó bejegyzését:

"A csiaoce (餃子 / 饺子, jiǎozi) kínai töltött tészta, a kínai konyha kedvelt fogása, mely Japánban is népszerű (gjóza néven). A csiaoce általában darált húsból és/vagy zöldségekből áll, melyeket egy vékony tésztába töltenek, majd a tészta széleit összenyomva lezárják a táskákat. A töltött tésztát ezután vízben vagy levesben megfőzik, olajban megsütik, esetleg gőzölik. Szójaszósszal, ecettel, csilipaprikával, fokhagymával készített szószba mártogatva fogyasztják. Alakja a magyar barátfülére hasonlít."

Szokás szerint alább láthatjátok az összetevőket:

Összetevők & tápérték:

Csípős/fűszeres:

 

Natúr:

 

Összetevők magyar nyelven, az Auchan holnapjáról: Zöldségek 37% (káposzta, hagyma, sárgarépa, Koreai póréhagyma, fokhagyma), búzaliszt, víz, tofu (víz, szójabab, stabilizáló anyag: magnézium-klorid), szójaszósz (glutént, szóját tartalmaz), édes burgonya tészta, szójafehérje, pirított szezámolaj, só, rost, fűszerkeverék (szóját, glutént tartalmaz), repcemag olaj, cukor, gyömbér, fűszer kivonat (tartalmaz zeller), spenót, petrezselyem 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése