2021. július 16., péntek

Megkóstoltuk: Vivera Veganer Speck Vegán Bacon (gluténmentes)

 

Ha követitek a YouTube csatornámat, már találkozhattatok ezzel a Vivera márkájú növényi alapú bacon helyettesítővel. A Vivera terméket általában csak leértékelve szoktam beszerezni, amúgy eredetileg kb 1100 - 1400 Ft közötti áron kaphatóak, Tesco, Auchan, Interspar boltokban lelhetőek fel. 

 

Ennek a bacon jellegű készítménynek is ugyanolyan a csomagolása, mint a többi Vivera terméknek, műanyag dobozkába került, rá pedig papír a leírással. 

Kibontva után jellegzetes, erős bacon illatot áraszt. 

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, lényegében csak pirítani kell, remek textúrája van -  érdemes figyelni, mert nem túl sokat változik a színe miután elkészül, nehogy odakapjon, leégjen.

Ízét tekintve félelmetesen "igazinak" találtam, talán a nemcsirke nuggets volt hasonló, ahol többször  emlékeztetnem kellett magam, hogy ez tuti növényi alapú-e, mert olyannyira azt az érzést keltette bennem, hogy nem. 

Az összetevői is jók, bár jobban örülök, ha a "természetes aromák" kifejtésre kerülnek, plusz szerintem nem lett volna muszáj külön színezni hogy húsosabb kinézetet kapjon, de ez inkább személyes preferencia, ráadásul a vas-oxid teljesen ártalmatlan, nem oszt, nem szoroz, úgyhogy rendben van.

Kifejezetten jó fehérjeforrás (15 gr/100 gr termék), alacsony kalóriatartalmú (95 kcal/100 gr termék).

Elég szép adag, egy személynek körettel szerintem két étkezésre elég (vagy akár kisebb étkű embereknek háromra is), leértékelve azt mondanám, szinte ajándék volt, eredeti áron alapvetően valószínűleg nem vettem volna meg, de pozitív élmény volt, így örülök, hogy megkóstoltuk. Alkalmanként újravevős: az élmény korrekt, csak az ára miatt nem választanám gyakrabban, 250 Ft körül lehet 180 gr-os füstölt/marinált tofut kapni, igaz, nem ugyanaz az élmény, de mindennapos pénztárcabarát megoldásnak jó alternatíva.

 

 Összetevők & tápérték:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése