2021. július 13., kedd

Megkóstoltuk: Toffini Tofu Vegán Desszert - Túró Rudi helyett (gluténmentes)

 

Nagy piaci rés volt eddig a növényi alapú túró rudi témája, volt ugyan próbálkozás a korábbiakban hasonló édességet létrehozni, de se a beszerezhetősége nem volt széleskörű, se az ára barátságos, véleményem szerint sajnos azt sem lehet elmondani, hogy legalább az íze kárpótolt volna. 

Igazán lelkes és kíváncsi voltam, amikor szembe jött velem az első reklám, de még jó ideig nem tudtam beszerezni, ugyanis bár már több magyarországi Auchanban kapható volt, Sopronba nem érkezett belőle - pedig szorgosan jártam néhány naponta, annak ellenére, hogy a munkahelyünkhöz és a lakásunkhoz képest is eléggé kiesik. Aztán pár hét múlva jött a hír, hogy az Intersparban is kapható lesz, ahol még pár napig szintén nem - majd csak a hűlt helyét találtam, aztán a helyi vegán csoportban sikerült egy kedves tagtól beszerezni, köszönet érte neki utólag is még egyszer. (Azóta többször vettük az Intersparban, Sopronban oda van kihelyezve, ahová a növényi sajtok, de eléggé el vannak szórva egyébként a vegán termékek, szóval lehet véletlenszerűen újdonságokra bukkanni, ha az állati eredetű származékokat tartalmazó termékek között nézelődik az ember).

 
Amire nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mennyire érezhető az ízén/textúráján, hogy tofuból van, én pl kifejezetten nem szeretek tofuból (édes) túró jellegű tételt készíteni, mert nem tudom elég krémesre turmixolni és az édesítés, ízesítés ellenére is kiérzem belőle a tofu ízét - emiatt inkább "kölestúrót" készítek nagyritkán. 

Na de lássuk is, a Toffini tofu rudija élénk sárga & fekete kombinációjú csomagolást kapott, ami szerintem igen jól áll neki, vonzza a szemet, friss, illik a citromos ízvilághoz. 

Kicsomagolva hagyományos citrusos-csokis túró rudi illat érezhető, szinte félelmetesnek találtam ennyi év után. 

A rudacska mérete hagyományos, 30 gr, általános túró rudi benyomást kelt. 


Kívül csoki borítja, ami szépen olvad, étcsokoládé, de nem túlontúl keserű, az összképbe abszolút passzol, ellensúlyozza a tofu édességét. Nem margarinos-szájpadlásra tapadós. A fotón elég vastagnak tűnik, de hozzá kell tenni, hogy nem tudtam elég ügyesen elvágni, kicsit kenődött emiatt. 

A tofu benne igazán friss, édes, citromos, lágy és krémes, de nem túl krémes, egyáltalán nem tippeltem volna tofunak, ha nem tudom, hogy miből készült, és ez jó pont, magyarán nincsen mellékíze, ráadásul ahogy írtam fentebb, az étcsokoládé remekül ellensúlyozza az édes-citromos tölteléket, így nem lesz túl édes az összhatás. 

Teljesen elégedett vagyok vele, nagyon meglepett, hogy az ára is "csak" ennyi (120-140 Ft körül), tekintve a hagyományos hasonló édességek és azokat helyettesítő társaik árát, kifejezetten jól sikerült. Bízok benne, hogy idővel bővülni fog a paletta több ízzel, mert igény az abszolút van rá. 

Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani.
 

Tápérték adatok & összetevők:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése