2021. július 25., vasárnap

Vegán, gluténmentes péktermékek, cukrászsütemények, pizza és egyebek Győrben - Szafi Smart Reform Shop

 

Még májusban teljesen véletlenül futottunk bele a győri Szafi Smart Reform Shop / pékségbe, mivel még nem voltunk soha ilyen üzletben, éltünk a lehetőséggel és körülnéztünk kicsit. Többféle Szafi terméket is lehet kapni, de engem főképpen a péktermékek érdekeltek. Korábban többször használtam ilyen márkájú lisztkeveréket (némelyikről írtam is, Szafi Free, Szafi lisztkeverékek és termékek, illetve Szafi Reform keresőszavakra kattintva találtok további bejegyzéseket). 

Mivel igen ritkán eszek csak pékterméket - ebbe beletartozik a saját készítésű is, illetve van a Szafis lisztkeverékeknek egy jellegzetes mellékíze/ruganyos állaga, így szépen lassan kikopott az itthoni felhozatalból, ennek ellenére legalább egyszeri kipróbálásra javaslom őket, mert vitathatatlanul rengeteg allergéntől mentesek, nagyon könnyű velük dolgozni, nem vagy csak minimális plusz hozzávalókat igényelnek, illetve extra hamar elkészíthetőek.

Feketeribizli lekváros isler

Három pékterméket/süteményt választottam végül, kicsit nehéz dolgom volt, mert elég szép volt a kínálat még a nap második felében is, az első választásom határozottan ez az isler lett. Isteni illata volt, a lekvár nagyon finom benne, a csoki is, viszont magát a tésztáját némileg száraznak találtam. Jó érzés volt újra islert enni, de valószínűleg nem venném újra. (Viszont ha van lekvár külön, azt mindenképpen. :) )

 Mogyorókrémes Croissant

Amint megláttam, hogy kapható croissant, tudtam, hogy ez lesz a második, sajnos ennél volt leginkább tetten érhető a "jellegzetes Szafis íz/állag", hasonló volt, mint amiket a lisztkeverékeikből én is el szoktam érni, inkább lesznek ruganyosak/rugalmasak (de nem gumisak vagy kemények!) a tészták, mint könnyedek, idővel ráuntam. Viszont ezek szerint ilyennek is kell lennie és nem szúrtam el semmit :) 

Nyilván a gluténmentes lisztek (pl. egy sima kukorica vagy rizsliszt) nem úgy működnek mint a rendes búzaliszt, nem ugyanúgy kell velük dolgozni, a megszokott gm időszak előtti recepteket át kell variálni, nem egyszerű dolog, jó hogy léteznek ilyen keverékek, de néhány év alatt elhagytam ezt a keveréket, inkább pepecselek :)

A mogyorókrémre viszont itt sem lehet panasz, nagyon finom volt.

 

 

 

"Túró Rudi" Muffin

Kicsit kevésbé volt omlós a vártnál, viszont a túró jellegű töltelék mindent visz, őszintén le vagyok tőle nyűgözve! Találtam is egy bejegyzést, gyanítom, ez alapján a recept alapján készülhetett, idővel kipróbálom majd ilyen módon is (kölestúrót szoktunk csinálni néha, csak másképp). Örültem volna, ha kicsit könnyedebb, levegősebb lett volna, de így is elég finom volt. Ezt mindenképpen újra venném, de ismerve magam, úgyis olyan dolgokat kóstolnánk, amiket még előtte nem, ha újra arra járnánk :)

 A bolt kívülről:

 

Az üzlet szép tiszta, rendezett volt, az eladók nagyon kedvesek, informatívak és tájékozottak voltak, nagyon sajnáltam, hogy nem volt időnk pizzát is venni, de tényleg csak mentünk és jöttünk is haza, ha legközelebb lesz rá lehetőség, feltétlenül benézünk.

Étlapok  boltból:

 

 

[A fotók engedéllyel készültek, 2021.05.20-án.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése