A burgonyás és a rizses gombás-zöldséges recept után itt a harmadik, és egyben utolsó variáció, a tésztás. Lényegében szinte ugyanaz, mint az előző kettő, de szerettem volna ezt is megmutatni, működőképes abszolút így is.
Hozzávalók:
- 6-8 db csiperke gomba (de másik fajtával is biztosan finom)
- kb. 15 dkg mexikói zöldségkeverék
- só, fokhagyma-granulátum, szójaszósz
- kb 1.5-2 ek. Olaj
- spagetti tészta, ezúttal az Aldi saját márkás gluténmentesét használtam.
A
tésztát külön megfőzöm (akár a zöldséges rész elkészítése ideje alatt), a gombát
megpucolom és szeletekre vágom.
Magasabb falú serpenyőbe öntöm az olajat. Ha elég magas, akkor ebben keverendő a végén a tésztával, ha nem, akkor akár lábasban is elkészíthető, felesleges plusz egy edényt elhasználni. Az olajba először csak a gomba kerül, megsózom, közepes fokozaton sütöm, hogy ne égjen oda, közben kevergetem. Amikor összeesik, szépen barnul, akkor teszem hozzá a zöldségkeveréket, amit szintén kevergetek, így nem ég oda, nem igényel plusz folyadékot. A vége felé hozzáadok kb. 3-4 kávéskanál szójaszószt és némi fokhagyma-granulátumot, utána még kevergetem pár percig.
Utána keverem össze a tésztával, akkor jó, ha pont van még annyi szaft, ami szépen bevonja a tésztát.
Növényi tejszín is passzolhat hozzá, plusz rozmaringgal, kakukkfűvel is klassz lehet ha valaki szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése