2022. szeptember 11., vasárnap

Megkóstoltuk: Tesco Free From gluténmentes kakaós kókuszos keksz

 

A gyerekkoromban a nagymamámnál sokat eszegetett darálós keksz jutott eszembe egyből, amikor ezt a kakaós-kókuszos kekszet megláttam, bár igaz hasonlóság kívülről nem igazán felfedezhető, csak hogy omlós keksznek tűnik ez is, az is, de a nyugodni nem hagyó nosztalgia miatt a kosárba került végül.

Gluténmentes, de gluténmentes búzakeményítőt tartalmaz!

609 Ft / 120 gr

A papírcsomagoláson belül szokás szerint egy műanyag zacsiban találhatóak a kekszek.

Kibontva erőteljes kakaós, ám meglepően enyhe kókuszos illatot lehet csak érezni.

A kekszek épek, szépek voltak, 1-2 törött darab volt csak közöttük. Állagra kicsit "olajosak", de nem rossz értelemben, csak amennyire az omlósabb kekszeknek, vagy linzer jellegű tésztáknak szokásuk. Nem fojtogatóak és nem is morzsolódnak. 

Az ízében a kakaó a domináns, a kókusz ízt igazán nem is lehet nagyon benne érezni, nem túl édes.

Kicsit gondban vagyok a pontozásával, mert így ahogy van, mint kis egyszerű keksz, kategóriájában kapna 5 pontot, mert jó az állaga, finom, nincs mellékíze, viszont mivel kókuszosnak van jelölve és nem hozza a várt egyértelműen kivehető kókusz ízt, lehet hogy csalódás lesz annak, akik ténylegesen kókuszosabb kekszre vágyna. Ettől függetlenül nekem ízlett, csak nem hozza teljesen az ígért hatást. 

Alkalmanként újravevős, nem olyasmi amit mindennap megkívánnék, de időnként biztosan eszembe fog jutni.

Gondolkodtam, hogy miben hasonlít vagy különbözik az általában vásárolni szokott kekszektől - a Gullón kakaós, illetve a Lidl Vemondo (itt mutattam a videó 11. perce körül) szintén kakaós kekszek jutottak eszembe, mindkettő 200 gr, előbbi kb. 1000 Ft, utóbbi 1100 Ft, tehát árukban nagy különbség nincs, viszont ízben van: míg a Vemondo és a Gullón hasonló, ez a tescos tényleg inkább kicsit a darálós kekszre emlékeztet, olajosabb és ízében, állagában másmilyen, nem érdemes a másik kettővel helyettesíteni.

Összetevők: Gluténmentes búzakeményítő, Pálmaolaj, Pálmazsír, Cukor, Kölesliszt, Rizsliszt, Zsírszegény kakaópor* (6%), Kukoricaliszt, Kókuszreszelék (3,5%), Szójaliszt, Rizskeményítő, Sűrítőanyag (guargumi), Emulgeálószer (napraforgólecitin), Aromák, Burgonyarost, Térfogatnövelő szerek (ammónium-karbonátok, nátrium-karbonátok), *Rainforest Alliance Tanúsított. Csillagfürtöt, dióféléket, tejet és tojást tartalmazhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése