2018. április 7., szombat

Biopont Organic gluten free sticks - gluténmentes ropi / sós pálcika

 

Nagy meglepetésemre először a Dm-ben bukkantam rá, majd ideiglenesen az Aldi, végül a Tesco polcain találkoztam ezzel a vegán-barát sós (és kevésbé sós) ropival. A legtöbb hagyományos pálcika összetevői között a tej az, ami problémás, illetve nekünk, akik nem fogyasztunk glutént, maga a búzaliszt.


 A 45 gr-os tasak 250 - 300 forint közötti áron kapható bolttól függően, amit azért nem neveznék kifejezetten jutányosnak, átlagosan legalább kétszer annyiba kerül, mint más glutén, illetve állati eredetű származékokat tartalmazó ropik.

A jó hír viszont, hogy finom, én úgy gondolom, ha már kiemelt ár tartozik valamihez, számomra fontos, hogy olyan élményt is adjon (hiába "mindenmentes" valami, ha méregdrága és rossz ízű, akkor inkább nyugodt szívvel nélkülözöm az életemből).


Nem a hagyományos Nógrádi ropi jellegű, annál kicsit könnyedebb, kevésbé tömött és sűrű a szerkezete, kívülről nincsen rajta az a sötét, lakkszerű, enyhén kesernyés (karamellás?) utóízt kölcsönző réteg, viszont az a szokványos íz valahogy mégis feldereng, csak nem olyan erősen.
Szépen törik, nem hasad.


Létezik belőle kifejezetten sós (sószemekkel meghintett) és az ezt nélkülöző változat is, én inkább a "sótlant" szoktam választani, mert maga a tészta is kissé sós, ha már a sószemcsék is rásegítenek, nekem sok (bár a páromhoz mérten én kevésbé sósan étkezek, szóval érdemes kipróbálni, kinek melyik jön be).

Nekem elnyerte a tetszésem, örülök, hogy ilyen is létezik, kisgyerekeseknek biztosan jó szolgálatot tesz.

2 megjegyzés:

  1. Én 218.-ért veszem a kedvenc beszerzési helyemen. Nagyon szeretjük. A gluténmentes ropik között ez a legolcsóbb és legfinomabb eddig amit találtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, az nagyon jó ár! Kérlek szépen írd meg, hol veszed, hátha van olyan üzlet a környékünkön is :)

      Törlés