2018. május 20., vasárnap

Intimkehely /menstruációs kehely tapasztalatok (vegán, hulladékmentes)



A videóban arról beszélek, hogy miért találtam szimpatikusabbnak az intimkelyhet (nevezik menstruációs kehelynek, intimtölcsérnek, hüvelykehelynek stb. is), mint a hagyományos menstruációs eszközöket.

Vegán (állatkísérletmentes, megbízható) márkák a teljesség igénye nélkül:

Diva Cup
Femmecup
Juju Cup
Lunette Cup 
Merula (Emilla.me magyar oldalról rendelhető)
MeLuna  (Intimkehely.info magyar oldalról rendelhető, ill. Magyarországon a Müller drogériákban olcsóbban kapható)
Moon Cup UK
Organicup
Ruby Cup
SckoonCup
Selenacup (Ausztriában Dm-ben, Rossmannban kapható)
Silja

Infóként: a menstruációs eszközök Európában nem állatkísérlethez kötöttek, opcionális. (link)

Ajánlott csoport:
Az EREDETI Intimkehely és mosibetét kérdések és válaszok (csak nőknek)
Érdemes lájkolni a különböző kinézett márkák oldalait, sokszor van akció, kuponok, nyereményjátékok, illetve a csoportban erről hír, nehogy valaki lemaradjon.

Ajánlott csatorna (magyar): Ella kelyhes videói


3 megjegyzés:

  1. Szia,

    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy nyilvános mosdókban az elöblítést hogyan oldod meg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Intim törlő kendő ,vagy félliteres palackba víz.

      Törlés
    2. Szia! Bocsánatot kérek az extra késői válaszért, nagyon ritkán került sor erre ezidáig, általában meg tudtam eddig oldani úgy, hogy ne kelljen másutt foglalkoznom a dologgal (bár nekem igen rövid ideig tartó, gyenge-közepes erősségű menzeszem van, így tudok tervezni, de tudom, hogy nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben). Munkahelyen nem okozott problémát, mert a mosdó zárható, kézmosó tartozik hozzá, így ott kényelmesen megoldható volt, mint otthon.

      Közös vizesblokkos hostelben érdekesebb volt, ott igyekeztem reggel & este zuhanyzáskor kiüríteni, de amikor nem volt rá lehetőség (nyilván nem akartam a tisztításra szoruló eszközzel a többi vizesblokkot használó ember kedélyeit borzolni, különösen tekintve hogy koedukált volt a helyiség), csak megtöröltem , és visszahelyeztem.

      Abszolút jó opció a fentebbi hozzászóló vizes palackos megoldása (kis táskába könnyedén belefér egy fél literes), a tematikus csoportban olvastam, hogy sokan használják, csak arra kell figyelni, hogy ne ejtse bele az ember a Wc-be :) Illetve hogy tiszta kézzel kell végezni, de ez ugyanígy tamponnál is egyértelmű.

      Törlés