2018. május 26., szombat

Swedish Glace vegán gluténmentes mandula alapú jégkrém | Almond with a cocoa twist


Még tavaly kóstoltuk ezt a mandulaalapú jégrémet, ha jól emlékszem, a helyi Tescoban vásároltuk, de aztán Intersparban is láttam, szóval ha kedvet kaptok hozzá, akkor innen érdemes elindulni.

Résen kell lenni egyébként, mert több olyan jégkrémet is lehet kapni, ami amúgy valóban laktózmentes, csak éppen egyéb okok miatt esnek ki (korábban pl. a No Milk márka használt állati eredetű zselatint és ghít, bár most úgy nézem, sikerült megválni az efféle nem kívánt összetevőtől vagy a Tesco Free From laktóz- és gluténmentes vaníliás és epres jégkréme, ami szintén tejporos) - a lényeg az, hogy mindenképpen olvassatok összetevőket! :)



A 750 ml-es doboz a többi íz közül a legdrágább, a poszt közzétételének idején 1700 forintba kerül, míg a vaníliás és a kakaós változata 1400 forint (bár igazán jutányosnak azért ezt sem tudom nevezni... viszont legalább van). 

Szójamentes, ami jó hír a szójaérzékenyeknek: gyakran szembesülök a panasszal, hogy nagyon nehéz pl. szójamentes joghurtot is találni, szerencsére egyre több a csillagfürtliszt, vagy kókuszalapú található az üzletekben.

Maga a jégkrém meglepően kellemes, a textúrája jó krémes, igazi jégkrémszerű, nem vizes-kásás, természetesen van egy enyhe mandulás (marcipános) íze, de nem zavaró, illik az összképbe. Édes, érződik a vanília, viszont a "kakaós szószt" inkább sima kakaósávok jelentik, mint a sima vanília-kakaós kétízű jégkrémeknél, tehát folyékony, szósz jellegű részekkel, mint mondjuk az Aldis 4u tölcséres jégkrémében találhatunk, nem fogunk találkozni.

Kinézetre igazán gusztusos, szép az a márványosság, amivel a különféle részek egymásba olvadnak, a csomagolása elég strapabíró, én meg is tartottam, a piktogram szerint a műanyagos szelektív kukába dobható.

Összességében az árát némileg sokallom, emiatt nem vásárolnám gyakran, viszont az íze, textúrája, illata, minden egyéb teljesen kellemes, ezen szempontok alapján jó szívvel ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése