2018. november 26., hétfő

Ezt ettük az IKEÁban / vegán (grönsaksbullar, vegan hot dog)


 Nemrég az Ikeában jártunk, alapvetően Halloween-körúton, azaz szerettük volna megnézni, vajon miféle denevéres-pókos-ijesztő-izgalmas holmikat kínálnak az üzletek, nem is kifejezetten vásárlás szempontjából, inkább csak úgy nézelődni. Ha a Shopping City-ben járunk, minden egyes alkalommal benézünk az Ikeába, korábban grönsaksbullart, most csak hasábburgonyát venni, ugyanis ízletes és olcsó, egy adagocska jócskán felturbózza a vásárlásban megfáradt korgó gyomrú vegán opció után ácsingózó népséget :)

 
 

A hasábot  sosem hagyom ki, itt nincsen az az érzésem, hogy "csak" köretet, sült krumplit eszek.

 

 Nagy buli volt a vegán hotdog, egy időben minden vegán csoport ezzel volt tele. Magyarországon valamivel olcsóbb (talán 150 ft?), nem egy extra nagy adag, de a a kifli puha, illatos és finom, a "virsli" hasonlít a grönsaksbullarra, de erősebb fűszerezésű. Nem mondanám extrán emlékezetesnek, de arra teljesen jó, ha az ember gyorsan  meg akarja tölteni a gyomrát.



Ha már grönsaksbullar, nagy bánatomra kivonták az állandó kínálatból, mindössze gyorsfagyasztva kapható, helyben fogyasztásra nincs lehetőség. Végül abból vittünk haza, és a nemrég vásárolt olajmentes fritőzünkben készítettük el (helyes kis gép, tervezek róla írni, amennyire csalódás volt az elején, annyira megszerettük aztán).

 

Magyarországon a tiramisu vegán az Ikea kínálatában, míg kint Ausztriában nem kapható ez a termék, cserébe van ilyen málnás sütemény, az eladó hölgy nagyon kedves volt, végigmutogatta az allergén-táblázatot, valóban nem tartalmazott semmilyen állati eredetű származékot.



Ezt - a hotdoghoz hasonlóan - nem tudtam megkóstolni, hiszen nem gluténmentes, Gáborom fogyasztotta el végül, kellemesnek találta, ajánlani tudja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése