2019. december 8., vasárnap

Karácsonyi vegán receptek, menü ötletek


Ahogy közeledik a karácsony, egyre gyakrabban látom, ahogy újra és újra felmerül a kérdés: mivel készüljünk, mit főzzünk eme ünnep alkalmával? Bár mi nem tartjuk, így jóval kevésbé érint az efféle dilemma, viszont abszolút megértem a tanácstalanságot - sőt, mit több, esetleg kétségbeesést -, az embernek nyilván hiányzik a hagyományos íz, vagy éppen már unja és valami egészen újra vágyna - ez főleg akkor nehéz, ha a vegánság/növényi alapú (esetleg pluszban még gluténmentes) életének elején jár. 

Ehhez gyűjtöttem össze rengeteg receptet, amiből bőven lehet csemegézni, a könnyebb áttekinthetőség kedvéért külön kategóriákra osztottam. A linkek különféle blogokra, receptoldalakra, Facebook és Instagram fiókokra mutatnak, igyekeztem minél többfélét felsorakoztatni ízélmény és speciális elvárásoknak megfelelve (pl. cukormentes, gluténmentes, nyers) is. Minden recept magyar nyelvű, és fotóval rendelkezik.

Ha van olyan recept, amit szívesen ajánlanál másoknak, szerinted ide illik, kérlek írd meg a hozzászólások között, vagy emailben a darkgreenrat@gmail.com címre. Jó keresgélést, sütést-főzést és kellemes ünnepeket kívánok mindannyiótoknak! :)


LEVESEK/ELŐÉTELEK




FŐÉTELEK ÉS TÖLTELÉKEK
  SÜLTEK, FASÍRTSZERŰ RECEPTEK, RAKOTT ÉTELEK

 TÖLTÖTT, SZÉKELY ÉS EGYÉB KÁPOSZTÁK
 

KÖRETEK ÉS SALÁTÁK

MAJONÉZES SALÁTÁK

 KÖRETEK
  
KRÉMEK ÉS SZÓSZOK, MÁRTOGATÓSOK


SÓS TÉSZTÁK, ROPOGTATNIVALÓK 




DESSZERTEK, SÜTEMÉNYEK, 
TORTÁK, KEKSZEK

MOUSSE-OK, POHÁRKRÉMEK, PUDINGOK

 TORTÁK

 SÜTEMÉNYEK, APRÓSÜTEMÉNYEK



ÉDES KEKSZEK  


ÉDESSÉGGOLYÓK, ENERGIAGOLYÓK 


MÉZESKALÁCSOK



FORRÓ ITALOK
 

 
SZALONCUKROK

receptek
 

bolti

🎄 Köszönöm szépen, ha megosztod! :) 🎄

3 megjegyzés: