2020. június 24., szerda

Vegán, gluténmentes lángos a Balaton északi partján (Balatongyörök) Black Sheep Grill & Lounge


Nyár, Balaton... nem hiányozhat a dinnye, a főtt kukorica, de főképp a sajtos-tejfölös lángos, amit idén gluténmentes, vegán változatban fogyasztottunk el a Balatongyöröki strandon.


Mindenképpen szerettem volna megosztani Veletek ezt az élményt, ugyanis nem először ettünk a Black Sheep Grill & Lounge kínálatából (tavaly legfőképpen gluténmentes pizzát), és minden alkalommal igazán elégedettek voltunk mind a kiszolgálással, mind az elfogyasztott ételekkel.

Ami számomra kifejezetten szimpatikus, hogy a gluténmentes termékeket elkülönítve készítik, hogy elkerüljék a keresztszennyeződést, aki cöliákiás/gluténérzékeny, az tudja, mennyire nagy kincs, ha nem "csak" az alapanyag gm, hanem a környezetre is odafigyelnek.

A lángos tésztájának textúrája abszolút kellemes volt, nem volt túl tömött vagy szivacsos (sajnos a búzalisztmentes készítményeknél időnként előfordul), és az olajat sem itta magába, ahol puhának kell lennie, ott puha volt, ahol pedig ropogósnak, ott ropogott. Maga a tészta is meglehetősen finom volt, valószínűleg egyéb feltét nélkül is jól esett volna, viszont az enyhe fokhagymássággal, a növényi sajttal és tejföllel teljesen megérdemli részemről a maximális pontszámot.


A párom hagyományos lángost evett, méretre nem volt különbség a kettő között. A tészta vastagságából és a feltétek mennyiségéből adódóan kifejezetten laktató volt.

Árakat tekintve - az összehasonlítás kedvéért - a hagyományos búzalisztes sajtos-tejfölös lángos 870 Forintba került, míg a gluténmentes, növényi alapú feltéttel 1250 Ft volt.

Bár mi idén közvetlenül a parton ettünk, korábban fogyasztottunk helyben is, a kiülős rész barátságos és tiszta.

Amit sajnáltam, hogy nem volt nagyobb a vegán és gluténmentes választék (sima gluténmentesből külön étlap is van, viszont vegánként leginkább ez, a fotón látható tétel jelenti a keresztmetszetet), bízok benne, hogy a jövőben ez változni fog, hiszen a tavaly még elérhető pizzák igazán ízletesek voltak. A nyitottság érezhető, csak kereslet kérdése.

Mindenesetre a lángost bátran kóstoljátok meg, ha van rá lehetőségetek! :)

*

Elérhetőségek:
HRSZ: 1124/4/H, Balatongyörök, 8313

A bejegyzés nem szponzorált, a fotó engedéllyel készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése