2020. július 15., szerda

Megkóstoltuk: Aldi Enjoy Free! Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes (vegán) almás pite


A napokban sikerült elcsípni az Aldi új, glutén-, tej-, és tojásmentes termékét, az almás pitéjét. Többféle gluténmentes péktermék is került a polcokra, de sajnos ez az egyedüli, ami vegán-kompatibilis, ezért mindenképpen szerettem volna megnézni, megkóstolni, hogy milyen.


Itt, Sopronban ott találtam rájuk, ahol a sima péktermékek is vannak, tehát nem ahol a gluténmentes késztermékeket lehet megtalálni (pl. tészták, lisztek, előre csomagolt kenyerek, stb.). Észre fogjátok venni, mivel ezek mind egyesével, papírcsomagolásban kerülnek kihelyezésre, sőt így is sütik őket, hogy elkerüljék a keresztszennyeződést.

Amivel számolni érdemes, hogy nem biztos, hogy egyből találni fogtok, valószínűnek tartom, hogy korlátozott mennyiségben készítik (hiszen kisebb a célközönség), így van rá esély, hogy elfogy, ha a délutáni, esti órákban keresitek. Én emiatt némileg csalódott voltam, de érthetőnek tartom.


Első benyomásom - még a kicsomagolás előtt - az volt, hogy szegény úgy fest, mint amit párszor leejtettek, meg volt nyomódva (a fenti, becsomagolt fotón igyekeztem kiegyengetni, hogy viszonylag esztétikusan fotózható legyen, illetve látszódjanak az összetevők), a beltartalom szerencsére nem volt törött/morzsolódott, de kívülről nem keltett szegény túl vonzó benyomást. Nem tudom, hogy ez mindig így van-e vagy csak ennél a terméknél, bevallom kevésbé figyeltem meg a többi, nem növényi alapú péksüteményt.

Ami továbbá feltűnt, hogy nagyon kicsi. A fotók ugyan nem adják vissza, de ránézésre az a "fél fogamra sem elég" kategória, viszont súlyra megvan, tehát ez rendben.


Nem volt túlságosan édes, ami nekem plusz pont, kellemes íze volt magának a tésztának és az almás tölteléknek is. A tészta tömött volt (valószínűleg emiatt volt apró, de súlyra nehéz), viszont nem kellemetlenül, fojtogatóan. Ha nem tudtam volna, hogy gluténmentes, elhittem volna, hogy hagyományos búzalisztből készült, nem volt fura az állaga, nem vettem észre mellékízt.

Az alma enyhén fahéjas volt, jól felismerhetőek benne a gyümölcsdarabok, nem találkoztam héjjal vagy magház/magtörmelékkel, szilánkkal.

A tészta és a töltelék aránya számomra megfelelő volt, az illata is hagyományos almás pités, kellemes.

Őszintén, szívesen elfogyasztottam volna belőle még 2-3 szeletet, de a 400 Forintos ára miatt valószínűleg erre nem fog sor kerülni.


Az összetevőket, szokásos értékeket alább láthatjátok:


(Némileg féltem a búza jelenlététől - mivel muszáj kerülnöm a glutént, kifejezetten megtartom a távolságot bármitől, aminek köze lehet ehhez a gabonához, viszont abszolút nem okozott semmiféle tünetet, figyeltem a következő három napban.)


Összességében az íze/illata, állaga kifejezetten 5 pontos, a kinézete közepes, az árát így némileg sokallom, bár tisztában vagyok a gluténmentes termékek áraival, azokhoz mérten körülbelül rendben van, inkább arra fókuszálok, hogy örülök, hogy egyáltalán ilyet is lehet kapni.
Egy kóstolót mindenképpen ajánlok belőle, mert amúgy tényleg kellemes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése