2021. május 18., kedd

Megkóstoltuk: Új vegán, gluténmentes jégkrém a Lidl-ben: Gelatelli Banana Chunk

Nemrég írtam róla, hogy a Lidl-ben három új vegán jégkrém kapható, a Gelatelli Peanut & Cookies, amiről hamarosan beszámolok, a Brownie Love, amiről már láthattatok összetevő-információkat, illetve a Banana Chunk, amiről most olvashattok.

A mandulaalapú, 500 ml/400 gr -os finomságokat 999 Ft-os áron lehet beszerezni. Papírdobozban kapható, ami szelektíven gyűjthető.


Az illata kifejezetten élénk, banános, csábító, abszolút nem mű. Az ízében alapvetően szintén a banán dominál, nem csak nyomokban emlékeztet rá, hanem teljesen felismerhető, intenzív. Az alap jégkrémben dió darabok vannak, ami meglepően jól megy a banán ízéhez, ráadásul nem csak kis törmelékeket, hanem nagyobb dió darabkákat is találhatunk. Ugyan nem mondanám pontosan olyan ropogósnak, mintha magában enné az ember, de egyáltalán nincs szétázva, jó az állaga. 

A dió mellett kis csokoládé lapocskákkal is találkozunk, ami nekem némileg kevésbé passzolt az összképbe, de ez ízlés dolga nyilván. Talán a textúrák keveredése volt, ami zavart, míg a jégkrém puha és krémes, a dió szintén még icipicit roppant, de inkább puhább, addig a csokidarabkák a hideg miatt keményebbek maradtak, körülbelül mint a pálcikás jégkrémek bevonó rétege esetén, ha én tereznék jégkrémet, valószínűleg a csokit valamilyen szirupra cserélném benne - ám azt is meg kell hagyni, hogy a banán édességét remekül egyensúlyozza. 

Ennek ellenére teljesen finomnak, jónak, mit több, újravásárlósnak ítélem, mindössze az tart vissza attól, hogy több dobozzal vegyek, hogy a Peanut & Cookies ízesítésű valami fantasztikus, így azzal nem versenyezhet - hamarosan írok róla is :)  Gábornak viszont ez a banános ízlett jobban.

A különféle darabkák megfelelően voltak elkeverve, nem voltak lesüllyedve a doboz aljára, ráadásul nem bántak vele szűkmarkúan.

Ha a banánjégkrémet, diót, sztracsatellát szeretitek, és kíváncsiak vagytok, milyen lehet ez a három dolog együtt, akkor próbáljátok ki mindenképpen. :)



Összetevők & tápérték:

kattints a képekre a nagyobb verzióért!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése