2021. május 20., csütörtök

Banános zselés csokoládé az Aldiból: Bananitos (vegán, gluténmentes)

 

Gondban lehet, aki banános zselés csokoládéra vágyik, ugyanis a legtöbb könnyen hozzáférhető édesség mind tartalmaz zselatint, viszont szerencsére az Aldi saját márkás Bananitos fantázianevű terméke pektinnel került zselésítésre, így megfelel a növényi alapú étrendet folytatók számára. 399 Ft / 190 gr.

"UTZ Certified" fenntartható forrásból származó kakaóval készült, illetve FSC Erdőgazdálkodási tanúsítással rendelkezik.

A cseresznyés sajnos nem vegán-barát, mivel kármin származékot tartalmaz, ami egy olyan színezék, amit bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonnak ki. 

 Összetevők & tápérték:

 

1 megjegyzés:

  1. Köszi az infót - én nagyon örülök, hogy végre van ilyen termék itthon, mert bár külföldön eddig is könnyű volt a beszerzése (Németországban szinte minden élelmiszerüzletnek van "sajátmárkása", nem csak banános változatban), az elmúlt 1.5 évben kevésbé volt lehetőség külföldre utazgatni. Azóta kipróbáltam ezt, gyorsan el is fogyott :) remélem, kedvelt termék lesz és sokáig marad a polcokon (és nem tűnik el, mint az Aldi sajátmárkás vegán gumicukra 8( ). A keresés viszont számomra sajnos nem ért ezzel véget: én a banános csoki habos töltetű változatát szerettem anno igazán, abból viszont sajnos nem láttam még vegán verziót, a zselével ellentétben a habosított cuccokat kb. mindig zselatinnal készítik :(

    VálaszTörlés