2021. július 13., kedd

Megkóstoltuk: TwoRoo, a mindenmentes "túró rudi" (gluténmentes, vegán, paleo)

 

Jó rég, még 2020 októberében került a piszkozatok közé ez a bejegyzés, a Vegán Bevásárlás Budapesten videóban mutattam nektek, hogy megkóstoltuk, ám azóta valahogy elmaradt, hogy írjak róla. Most azonban a Toffini hasonló édességét beszerezve ugrott be, hogy volt ilyen alternatíva is, így gyorsan sort is kerítettem rá, hogy befejezzem és közzétegyem. 

Már a megjelenése pillanatától kezdve nagyon szerettem volna megkóstolni ezt a hagyományos túró rudira emlékeztető édességet, viszont itt Sopronban nem találkoztam vele, webshopból rendelni csak emiatt nem szerettem volna, így jó időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy hozzájuthassak - végül a budapesti utam során a Bijó szakáruházban tudtam megvásárolni.

 
A csomagolása és az édesség dizájnja is egyértelműen a hagyományos túró rudira hajaz, nyilván a nevéből fakadóan ezt nem is igyekszik titkolni, egyébként igen frappánsnak találom, plusz a csomagolás kinézete is tetszetős. Sajnos igazán ebben ki is merültek a pozitívumok számomra. 

A fotózott darabok kicsit megviseltek, hiszen Budapestről Sopronig utaztak. 
 

 
 
A csokoládéréteg meglepően vastag volt rajta, az én ízlésemnek túlságosan is, sajnos nem volt különösebb íze, szimpla étcsokoládé, a tapadós-margarinos fajta. A "túró" benne kemény, összeáll (hűtött és nem hűtött esetben is), nem lágy, nem krémes. Az ízének a leírásában kissé tanácstalan vagyok, mivel a legdominánsabb az édesítőszer kellemetlen, szinte csípősbe hajló mellékíze volt, ami számomra teljesen elrontotta az egészet. A mogyorós valamivel jobb volt, mint a natúr, mert a mogyorós íz adott némi pluszt, de alapvetően ugyanaz az élmény, ugyanaz a textúra. 

Ezen felül nehezen beszerezhető, Budapesten kívül már kapható ugyan néhány bioboltban, de nem olyan könnyű széles körben hozzájutni (esetleg még webshopokban érdemes megnézni), ráadásul nagy átlagban 350-400 Ft körüli áron beszerezhetőek amit 30 gr édességért sokallok, tekintve hogy annyiért már 90-100 gr-os növényi alapú táblacsokit vagy nagyobb kiszerelésű kekszet lehet kapni (két rudi áráért vegán sütit cukrászdában). Nyilván ez egyedi termék, de arányaiban nem tartom feleslegesnek összehasonlítani. A bevezetőben említett Toffini termék mellett abszolút elvérzik számomra, drága, nehezen beszerezhető, ízét tekintve nagy csalódás, egyedül talán olyan esetben tudnám elképzelni, hogy ezt választanám, ha olyan speciális követelményeknek kellene megfelelnie, aminek a Toffini terméke nem tud (pl szójamentesség, cukormentesség), de igazán akkor valószínűleg elengedném a dolgot, mert nem hozza azt az élményt. 

Ezek után nem meglepő, ha azt mondom, nem újravásárlós számunkra. Tudjátok, általában ha nekünk nem is jön be valami, attól még szoktam javasolni, hogy próbáljátok ki, kóstoljátok meg, hiszen vannak megosztó termékek, megesik, hogy amit sokan nagyon szeretnek, azt mások pont nem, illetve fordítva, de ez esetben gondban vagyok, mert nem szimplán elmegy/nem ízlett annyira kategória, hanem rendesen nehezemre esett legyűrni, plusz nem 100-200 Ft, főleg ha mindkettőt megkóstolná az ember, a kettő árán meg már minőségibb rendes vegán logós csokit vagy süteményt lehet kapni. 

A termék nem igényel hűtést, de érdemes hűtőben tárolni, hogy ne olvadjon meg rajta a csokoládé.




Tápérték & Összetevők:


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése