2021. október 23., szombat

Karácsonyra: Újdonság - Lindt Hello vegán csokoládé Mikulás (összetevők)

 

Növényi alapú, zabtejjel készült vegán logós csokoládé Mikulásra lelhetünk a Müller üzletekben. Előreláthatólag mi nem fogjuk tesztelni, de a jó hírt mindenképpen szerettük volna megosztani veletek: a Lindt 'Hello' vonalon megjelent háromféle táblás növényi tejcsokoládéja után itt a Mikulás is, ami- mivel zab itallal készült - szuper selymes, krémes állagot sejtet. 

Vannak ugyan "véletlen vegán" Mikulások is a piacon - például ezen a listán többet is összegyűjtöttünk - viszont igen ritkák egyelőre a ténylegesen vegán jelzéssel ellátott nem szimpla tejmentes étcsokoládé édességek, így öröm, hallani, hogy ilyen jellegű termékekkel is bővül a kínálat - ám meg kell hagyni, hogy a maga 1390 Ft / 80 gr-jával eléggé a pénztárcába kell nyúlni érte a "véletlen vegán" társaihoz képest, bár ez általánosan jellemzi a vegán logós, illetve véletlen vegán csokoládék és egyéb termékek közötti árbeli eltéréseket.

A dizájnja megosztó lett kettőnk között, szerintem friss, vagány ezzel az élénkzöld színnel és napszemüveggel, fülessel és telefonnal, bár feltételezem, hogy nem mindenki nyitott az ilyesmire, például Gáborom velem ellenben ízléstelennek találta, de azt meg kell hagyni, hogy figyelemfelkeltő a hagyományos piros ruhás Mikik között.

Ti mit gondoltok róla? Megkóstoljátok majd?

 

Ugyanez a Mikulás 2022-ben "új ruhában":


Amennyiben karácsonyi témájú vegán cikkeket kerestek, ajánlom az alábbiakat:

Összetevők & információk:

3 megjegyzés:

  1. Szia! Ez akkor lenne csudijó, ha "tejet tartalmazhat" felirat nem lenne a csokin.Keresem a teljesen tej és tojásmentes csokimikulást, eddig sikertelenül:-(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez semmi egyebet nem jelent, minthogy olyan üzemben készül, ahol használnak tejet, ezért kötelező ráírni, kül. büntetést kapnak. Sok vegan van, akik kétpofára zabálják a pálmaolajat és a szóját, pedig az 10.000-szer rosszabb az állatokra nézve, mint egy vegan csoki, ami tejet is feldolgozó üzemben készül

      Törlés
    2. Lehetséges, hogy a kérdező kiemelkedően ételérzékeny, ezért kérdezi, nem csak vegánok olvassák az oldalt, illetve azzal sincsen semmi baj, ha valaki örülne egy teljesen vegán üzemben készült terméknek (ritka, de néhány ilyen márka is előfordul), a pálmaolaj/szója ilyen szempontból nem releváns, attól függetlenül, hogy fontos téma, nem tudhatjuk, a kérdező milyen egyéb ételcsoportokat kerül. Az eredeti kérdést tekintve, 1 vagy 2 éve figyeltem, nem vagyok benne biztos, hogy karácsony volt-e vagy húsvét, de valóban extrém nehéz olyan ünnepi édességeket találni, ami még csak nem is "tartalmazhat", viszont helyesen írja a válaszoló, ha alapvetően növényi alapú/vegán logós, ténylegesen a törvény miatt kell csak hogy rákerüljön, hogy ha véletlenül keresztszennyeződés történne és valaki extrém módon érzékeny, nehogy kórház legyen a vége. Azért gondolom valószínűleg amennyire lehetséges, tisztán tartják a gyártósorokat, de hogy esetleg milyen por száll a levegőben (pl. glutén vagy mogyoró esetén) laikusként feltételezem nehéz lehet 100%-osan kontrollálni. Ha látok olyan édességet ami nem "tartalmazhat"-os, megírom ide. :)

      Törlés