2021. július 30., péntek

Megkóstoltuk: Lidl Vemondo Vegán Lasagna


A mostani július 26-28 közötti időszakos akcióban volt kapható ez a Lidl saját márkás Vemondo lasagne (a videóhoz ide, míg a blogbejegyzéshez ide kattintva juthattok), mindenképpen szerettük volna beszerezni, szerencsére sikerült vásárolni belőle. 849 Ft / 400 gr, glutént tartalmaz.
 
 
 
Ahogy a videóban is mondtam, alapvetően kicsit nagyobbra számítottam, de ennek az oka valószínűleg az, hogy többnyire nagy kiszerelésű, 900-1000 gr-os lasagne-kat láttam eddig a boltokban és azokhoz képest ez nyilván sokkal kisebb, de még azért így is egy derekas adag. Alább mellé tettem egy normál méretű szövegkiemelőt aránynak.
 
 
 
 
 
Kívül műanyag, belül alumínium csomagolásba került, tisztítás után szelektíven gyűjthető.
 
A csomagoláson fel van tüntetve, hogy pontosan mennyi ideig és hogyan érdemes elkészíteni,  nekünk elektromos sütőnk van, abban alsó-felső sütéses módon kb. a leírtaknak megfelelő idő alatt sült meg.
 
 



A sajt elég szépen összeolvadt, nem száradt ki, ugyan ahogy láthatjátok, a reszelék formája némileg kivehető, de alatta maradéktalanul egy rétegbe állt össze, a besamel jellegű szósszal teljesen jól összeelegyedett, ami meg kellemesen krémessé vált alatta. Nagyon gusztusosnak találtam, ahogy megpirult itt-ott a teteje.

 
Amin kicsit talán meglepődtem, hogy nem igazán volt lasagne illata, illat alapján egyáltalán nem tudtam/tudtuk volna beazonosítani, milyen étel. Mivel én sajnos nem tudtam megkóstolni a gluténtartalma miatt, így Gábor véleményét közvetítem.
 
Ahogy az illata is, igazán az íze nem az a tipikus lasagne-s, ha eltekintünk ettől, és nem a jellegzetes  ízvilágot várjuk, akkor fogunk a legjobban járni, ugyanis igen ízletes, de el tudom képzelni, hogy van, akinek csalódás lesz a különbség - nem az étel finomságára, hanem hasonlóságára vonatkozóan (persze a lasagne-t is többféleképpen el lehet készíteni természetesen).

 
Gábor szerint a sajt kiemelkedően finom rajta, ritkán mond ilyesmit, de nagyon ízlett neki. A besamel jellegű szósz krémes, ízletes. A tésztarétegek nem maradtak kemények, de nem is főttek szét vagy áztak el, teljesen megfelelő állagúak voltak. Egyedül amit furcsának talált, az a texturált fehérje állaga, ruganyos volt (nem gumis vagy rágós, csak tudjátok, olyan rugalmas/ruganyos, mint amilyen a texturált fehérje lenni szokott), ez kevésbé nyerte el a tetszését.

Javaslom egyébként nem feltétlenül kiszedni tányérba, ha nincs rá külön igény, egyszerűbb és kényelmesebb elfogyasztani a csomagolásából, mint kiügyeskedni, bár nem különösebben kell vele szenvedni, és ennél jobban, mint ahogy a fotókon látszik, nem is csúszik szét, szóval nincs vele sok gond.
 
 
Szerintem kifejezetten gusztusosan festett, így fotókon is jól néz ki, de élőben különösen étvágygerjesztő volt. Gábor szerint határozottan újravevős.

Ár-érték arányban a Lidlben kapható hagyományos lasagne-hoz képest valamivel drágább, míg a Chef Select húsos termék 649 Ft / 400 gr (1 623 Ft/kg), addig a Vemondo termék  849 Ft / 400 gr (2 123 Ft/kg), amit sajnálok, hogy másik boltban már 900 gr-osat lehet kapni 989 Ft-ért (1 099 Ft/kg), amihez árban közelebb, ám súlyban távolabb áll. Egyáltalán nem tartom irreálisan drágának, hiszen 400 gr elég jó mennyiség, pofonegyszerű elkészíteni, laktató, de jó lenne, ha a jobban közelítene a nem vegán hasonló kategóriás termékek áraihoz.



Összetevők & tápérték:
(kattints rá a nagyobb méretért!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése