2022. január 26., szerda

Megkóstoltuk: Almondy choco delish - csokoládé torta csokihabbal (gluténmentes, vegán)

 

Ezt a remek tortát Dorkánál láttam (Vegán üst), elsőre el is siklottam felette, mert túl szépnek tűnt, hogy gluténmentes legyen, ha már növényi alapú, de meglepetésemre kiderült, hogy mégiscsak az. A január 17-től kezdődő Lidl-akció ideje alatt volt kapható időszakosan.

 Fontos: a tortácska ugyan gluténmentes, de van benne gluténmentes búzakeményítő, így akinek maga a búza is allergén, az kerülje ennek a fogyasztását!

 

A fagyasztott 450 gr-os tortácska 1999 Ft-ba kerül, ami tekintve a gluténmentes, vegán sütemények árait, azt tudom mondani, rendben van. 

A csomagolás papír, ráadásul a süti is papírtálcán van, ami duplán jó dolog. 

Az instrukciók szerint kb. 45 percig kell hagyni, hogy kiolvadjon, utána fogyasztható, mi kicsit korábban felvágtuk, annyi a különbség, hogy minél tovább van elöl hagyva, annál könnyebben vágható és krémesebb, de ha még fagyottabb, akkor sem rossz egyáltalán. 

 

Az alsó réteg egy tömény, brownie-szerű "tészta", először azt mondtam, olyan mint a krémes datolya, de aztán arra jutottam, mégsem, mert a datolya kicsit ragacsos, de ez inkább egy igen szaftos brownie-ra emlékeztet. 

A következő réteg a kakaós krém, rendes, édes, kakaós íze van, nem gejl, nem margarinos, a Rigó Jancsi, Somogy kocka sütik krémjére emlékeztet (meg a párizsi csúcs krémjére, itt készítettem, de az enyém valahogy zsírosabbra sikerült).


Legfelül ugyanebből a kakaós krémes krémből került rá díszítés, illetve csokoládé szószt csorgattak rá, szórták rá mogyorót, kókuszchipset. Az "Almondy" márkanév alapján mandulára is számítottam, de az nem volt benne, csak "nyomokban tartalmazhat". De a mogyoró és kókusz így is elég finom volt.

Aranyos kis dundi szeletkéket lehet belőle vágni több személy vagy több adag esetén, esetleg négybe - furcsa volt ennyire picike tortaszeletet látni :) (Gondolom, van, akiben felmerül, hogy eh, kiskanál és hajrá, de nem tartom jó ötletnek, elég tömény.) 

 

Nem mertem sokat várni ettől a tortácskától, de a pozitívabb elképzeléseimet abszolút felülmúlta! Bár még csak az év elején járunk, de magasra tette a mércét a többi hasonló kategóriájú édességeknek, amikkel az év hátralevő hónapjaiban fogok majd találkozni. Igaz, hogy "csak" fagyasztott, de egyáltalán nem haragudnék meg, ha ilyet kapnék mondjuk születésnapomra. 

(Megjegyzés: Aztán vettünk azóta még egyet, azon nem volt ennyire oldalra szóródva a tetején a cucc, feltehetőleg nem tett jót neki, hogy Gábor az oldalára állítva tette a dobozt a szatyorba hazafelének :D)

Ha van lehetőségetek, ajánlom megkóstolni, viszont ideiglenesen kapható csak jelenleg, ne maradjatok le róla.

Összetevők & tápérték:

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése