2020. december 19., szombat

Megkóstoltuk: Aldi Enjoy Free Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes káposztás kocka (vegán péktermék)

Az Aldi Enjoy Free almás pitéje után egy újabb gluténmentes helyben sütött péktermékre lettünk figyelmesek, méghozzá egy sósabb ízvilágúra, erre a káposztás kockára. Gábor szúrta ki, nap végeztével csak ez az egy darab volt, jó kis véletlen egybeesés, így velünk jött.

 Gluténmentes termék, viszont búzát tartalmaz, akinek valamilyen érzékenysége van, annak érdemes átnéznie az összetevőket.

Az almás pitéhez hasonlóan a gluténmentességet megőrzendő, ez is külön csomagolva kerül sütésre, aztán a polcokra is. 

Sajnos mivel nap végén tértünk be, nem sokkal zárás előtt, így már egy ideje ott pihenhetett, de így is igazán kellemes élményt nyújtott. Őszintén szólva, én bedobtam előtte a mikróba kicsit, pont ebből az okból kifolyólag. 

Kellemes, káposztás illatot áraszt, a tésztája tömött, némileg olajos. Azoknak, akik nem szeretik a töményebb, zsírosabb, tepertős pogácsára emlékeztető állagot, nem biztos, hogy tetszeni fog. Kellemesen káposztás, sós, viszont nem találtam borsosnak. 

El tudnám képzelni afféle aprósütemény kivitelben is, amolyan "falatka" méretben. 

Az ára a méretéhez mérve hasonló, mint általában a boltokban kapható gluténmentes péktermékeknek, viszont előnye, hogy friss (és még meleg is, ha az ember időben csípi el), és mint Aldi termék, könnyen beszerezhető. 

Legalább egyszeri kóstolásra mindenképpen ajánlom, viszont a fentebb említettek miatt nem lesz mindenkinek a kedvence. 

Ha nem gond a glutén-kérdés, ajánlom péktermék téren az Aldis Teljes kiőrlésű többmagvas vegán croissant-ot, kifejezetten kellemes, akár magában, akár édes vagy sós étkezés részeként.



Alulnézetből :)

Az összetevőket, szokásos értékeket alább láthatjátok:

(kattints a fotóra a nagyobb méretért!)

 Levelezés az Aldi ügyfélszolgálatával

Mivel nem voltam benne biztos, hogy az E471 „zsírsavak mono-és digliceridjei" összetevő milyen forrásból származik, ami lehet állati és növényi eredetű is, emiatt írtam az ügyfélszolgálatnak, pár nap múlva válaszoltak is, szerencsére növényi, így vegán-barát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése