2020. december 18., péntek

Megkóstoltuk: Maroni kókuszos Gesztenye Marci (vegán, gluténmentes)

 

Korábban már írtam a Maroni-féle Gesztenye Marci és Geszti Eszti gesztenyerudacskákról, mivel igazán megkedveltük úgy általában az egész termékcsaládot, jól meglepődtem, hogy létezik egy kókuszos változata is, amit a helyi Interspar üzletben találtam.

 

Gluténmentes termék, viszont búzát tartalmaz, akinek valamilyen érzékenysége van, annak érdemes átnéznie az összetevőket. 

A többi változathoz hasonlóan ezt is kívül csokoládé borítja, belül gesztenyemasszát találunk, látványra nem tűnik kókuszosnak a gesztenye domináns barnásabb színe miatt, viszont az illatán egyértelműen érezni lehet. 

Az íze kellemes, engem kicsit talán egy visszafogott mennyiségű kókusztöltelékkel rendelkező kókusztekercsre emlékeztet. Nem száraz, de nem is túl puha, nem túl édes, de azért kifejezetten desszert jellegű, a gesztenye és a kókusz is jól felismerhető, a csokoládé megfelelő minőségű. 

Teljesen korrekt kis szelet, személyes ízlésem szerint a baracklekvárosat ugyan nem körözi le, viszont aki azt (vagy úgy általában a lekvárosakat) túl édesek találja, de szeretne valami változatosabbat a natúron felül, annak érdemes lehet megkóstolni (a narancsos verziót is, ami szintén hasonló).

Az ára ~100 Ft/30 gr, amit kifejezetten jónak találok, ízre és minőségre is teljesen rendben van, nem igazán van konkurenciája. Vegán-barát gluténmentes terméket ilyen áron igazán ritkán lehet csak találni. 

Beszerezhető az Interspar boltokban, az Auchanban, a Bijo üzletben, különféle webshopokban.

Leértékelve vettem, sajnos nem tudom úgy eltávolítani a sárga címkét, hogy esztétikus maradjon, így alább láthatjátok a katalógusképen, hogy milyet keressetek (ha lesz lehetőségem majd, újrafotózom). 

 

 
fotó a Maroni weboldaláról

 Összetevők, tápérték, információk:

 

Információk a Maroni weboldaláról:

Összetevők: Gesztenyebél 48%, kakaós bevonómassza 22% (cukor, részben hidrogénezett pálmaétolaj, zsírszegény kakaópor min.24%, tömegnövelő szer: polidextróz, emulgeálószerek: (lecitinek, poliglicerin-poliricinoleát) aromák), cukor, kókuszreszelék 7,7%, ivóvíz, kókuszzsír, növényi rostok keveréke (gluténmentes búza, útifű maghéj (Psyllium Husk), inulin), aromák, tartósítószer: kálium-szorbát. Nyomokban burgonyát, kukoricalisztet tartalmazhat.

Termék részletek: Kókuszos gesztenyerúd kakaós bevonómasszával mártva 30g

Tápérték (100 g-ra vonatkozóan):

Energia: 1374kJ/327 kcal
Zsír: 12g
amelyből telített zsírsavak: 11g
Szénhidrát: 49g
amelyből cukrok: 29g
Fehérje: 3,8g
Só: 0,01g
Laktóz: <7mg/100g Glutén: <2mg/100g

Egyéb információk: Kiszerelés: 30g Minőségét megőrzi: 35 napig, 0-10°C között tárolva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése