2022. május 6., péntek

Megkóstoltuk: Tesco Plant Chef Meat-free chicken Style Pieces - Vegán csirke jellegű falatkák

 

A Tesco a Plant Cheffel igazán belehúzott az utóbbi időben, rengeteg különféle remek terméket lehet kapni akár húspótlók, fagyasztott ételek, konzerv levesek, jégkrémek, stb terén.

A leértékelt pultban találtuk ezt a csirkefalatkákra emlékeztető vegán készítményt, ennyi pénzért gondoltam kipróbáljuk (eredeti ára 919 Ft / 160 gr).

Glutént tartalmaz!

 

 

Kívül papírcsomagolásba, belül műanyagba került. Utóbbiról nem tudom, szelektíven gyűjthető-e, mert sajnos csak a papír volt feltüntetve a csomagoláson.

Kibontás után valóban csirkés jellegű illatot lehet érezni. Hivatalosan serpenyőben kellene elkészíteni, mi forró levegős fritőzben készítettük, előtte vékonyan bekentem olajjal és fűszerkeverékkel. 

Tapintásra puha, rostos, de nem gumis. Nem olyasmi mint a szója granulátum, hogy "visszaugrik" az eredeti állapotba ha az ember összenyomja, de nem is marad úgy, érdekes textúrája van. 

 

 

 

Kb 15-20 percen volt a fritőzben, szépen megbarnult, az eredeti sápadt színéhez képest nagyon szépen megpirult (Gábor szerint már határán is volt annak hogy sok legyen, ami érdekes, mert a színe alapján nem mondtam volna meg). 

Nagyon kellemes, intenzív fűszeres illata lett, minimálisan mondanám hogy csirke, valóban emlékeztet rá, de csak ilyen 2 pont az 5-ből mértékben, mindenesetre gusztusos volt.

Benti fényben
Kint :) Nem teljesen adja vissza egyik fotó sem, az alsó kettő valóságűbb.

 Sajnos az íze Gábor szerint nem volt az igazi, semlegesnek találta, véleménye szerint érdemes lehet bepácolni egy időre elkészítés előtt. Akinek valóban a csirke íz hiányzik, ne számítson kimagaslóan pozitív élményre, valamelyest emlékeztet rá, de nem az a "megtévesztően" kategória. 

A külseje ropogósabb lett, a belseje puhább, de nem gumis, nem rágós, jó a textúrája. 

Amit Gábor javasolt, hogy érdemes tényleg inkább serpenyőben készíteni, mert érezhető rajta, hogy fritőzben nem az igazi, valószínűleg nagyobb élményt nyújtott volna úgy (most 3 pontot kapott az 5-ből, nem lenne újravásárlós, főleg nem az eredeti áron, de ha látjuk megint leértékelve, nekifutunk még egyszer, de akkor már serpenyőben készítve). Intenzívebb fűszerezéssel vagy valamilyen szószos-ragus megoldással biztosan nagyobb dobás.

 

 

Összetevők & tápérték


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése