2017. december 6., szerda

Megkóstoltuk: Ceres Glutafree Gluténmentes többmagvas toast szeletek


Nagyon ritkán vásárolok gluténmentes kenyeret, mert vagy drága vagy nem finom (vagy a kettő egyszerre), de a hazautazásunk idejére szerettem volna valami szendvicsszerűt készíteni a vonatútra. Leértékelve vettem meg a soproni Spar üzletben ezt az előrecsomagolt gluténmentes szeletelt kenyérkét, nem vártam sokat, de meglepően pozitív lett a végeredmény.

 

Korábban a Schär toast kenyerét fogyasztottam ha ilyesmire került a sor, de gyanúsan nem találtam rá semmi utalást, hogy a benne levő zsiradék vajon milyen eredetű lehet, így inkább hanyagolom, annyira nem is jó (bár ettem sokkal-sokkal rosszabbat is).

Ahhoz képest ez a kenyér üdítő élmény volt, kellemes illatú, nem száraz, szimpatikus állagú, bőven meg van szórva magokkal, és az íze sem lapos vagy unalmas, nem hagyományos kenyér-ízű, de aki szereti a magvas, nem savanykás kenyereket, annak tetszeni fog.


Növényi sajttal fogyasztva egyenesen mesés. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani (eredeti árán nem olcsó, de láttam már nagyságrendekkel drágább semmitmondó ízű gm kenyereket, viszont leértékelve megérte, ha mindig ilyen áron lenne - és nem lenne újabban goromba velem a zab - szívesen fogyasztanám rendszeresen).



Összetevők:

Gluténmentes többmagvas keverék 53% [tápiókakeményítő, gluténmentes zabliszt, módosított keményítő, lenmag 6%, köles 6%, szezámmag 6%, bolhafű, szójafehérje, cukor, növényi olaj (repce), szójaliszt, sűrítőanyag (nátrium-karboxi-metil-cellulóz), étkezési só, égetett cukorszirup, maltodextrin, aromák], Ivóvíz, Élesztő
Tojás-, tejszármazékot, csillagfürtöt is felhasználó üzemben készült.

100 g termékben
Energia 254 kcal / 1069 kJ   
Zsír: 7,2 g
(ebből telített zsírsavak: 0,6 g)
Szénhidrát: 37 g
(ebből cukrok 2,0 g)
Rost: 5,8 g
Fehérje: 7,5 g
Só: 0,74 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése