2017. december 15., péntek

Megkóstoltuk: Veganz sajt (Vegane Genießerscheiben Mild)


A Veganz márka most legfőképpen az édességekről híres itt Magyarországon, hiszen hirtelen felbukkantak az Interspar polcain, ám Ausztriában számos hűtőpultos termék is kapható, például felvágottak, sajtok, egytálételek és hasonlók.

Kíváncsian vettem meg ezt a sajtot, kicsit aggódtam, hogy vajon milyen lesz, még ha esetleg finomnak nem is finom, ehetetlen azért ne legyen ennyi pénzért (kb. 1000 Ft-ba került a 125 g).

A fotón a Ceres Glutafree kenyerén látható, tökéletesek együtt.

A szokványosnál kissé kevésbé zsíros, rugalmas lapocskákat rejtett a csomagolás, erős, kellemes sajtos illatot árasztott (nem vagyok igazán otthon a sajtok világában, igazán trappistát vettünk mindig korábban, na, annál jobb illata volt, mellőzött minden tejes büdösséget, gondolom ez lehetett az oka).

Ízre félelmetesen "sajtos", talán állagában kicsit különös, könnyebben törik vagy morzsolódik, mint a hagyományos tejes sajtok, kevésbé zsíros az állaga. Finom, szívesen enném rendszeresen.


Aki kifejezetten ezekre a kézzel készített "nem tömbös" gourmet sajtokra vágyik, annak nem biztos, hogy tetszeni fog, de szendvicsbe/melegszendvicsbe tökéletes.

Aki már evett ilyet és szívesen kóstolna hasonlót, esetleg nem tudja beszerezni (nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországon is beszerezhető), annak ajánlom Hárskúti Attila sajtjait (a pizzásat és a füstöltet különösen, illetve kapható nála továbbá szintén csupa növényi, gluténmentes sajtkrém több ízben, tejföl, veganéz), a bolti sajtokhoz képest meglepően jó áron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése