2017. december 25., hétfő

Megkóstoltuk: Veganz Crispy nuggets avagy a nemcsirke falatkák


Ausztriában, az Intersparban vásároltam ezt a nemcsirke nuggets-et, a kisebbik öcsém beszélt rá, különben nemigen vettem volna meg, ilyenkor általában több olcsóbb dolgot veszek, sokalltam a kb. 1000-1200 ft-os árat érte (nem emlékszem pontosan, 3-4 euro körül volt az ára).


A termék glutént tartalmaz, aki gluténmentesen étkezik, vegye figyelembe!


Itt még sütés előtt

Nagyrészt szójából készül ez a vegan chicken nuggets, emiatt nem is feltételeztem, hogy komolyabb élményt tudna nyújtani, amilyen falatkákat ettem eddig, azok nem igazán hasonlítottak bármi húsos dologra, inkább ilyen kásás, olcsóbb "párizsi/virsli feeling" csibefalatkákra emlékeztettek. (Még a szejtánra lennék kíváncsi, de sajnos glutén mivolta miatt kiesik.)

Végülis úgy döntöttem, sokat nem veszíthetek, egy próbát megér.  

Ahogy láthatjátok, tálcán kapható, előre csomagolt, panírozott, ténylegesen csak be kell tenni a sütőbe/mikróba/serpenyő olajba és fogyasztható. Nagyon gyorsan elkészül, hamarabb, mint amit az útmutató ír.


Meglehetősen kellemes illata van, és amin nagyon meglepődtem, hogy az íze tényleg félelmetesen csirkehús-szerű, olyan szinten, hogy muszáj volt újra megnéznem, biztosan nem tartalmaz-e valami állati eredetűt. Az íze mellett ami szintén sokat dobott a hasonlóság élményén, az az állaga: olyan a textúrája, mintha tényleg olyan rostok, inak, mint a szárnyasok húsa esetében. Engem abszolút nem zavarnak a "húshelyettesítő" (nem is szeretem ezt a kifejezést) csupa növényi összetevőkből készült termékek, viszont most életemben először azon kaptam magam, hogy kellemes mivolta ellenére nem esik jól ennem, olyan szinten emlékeztet a halott állat húsára.


Azoknak tudom ajánlani, akiket ez nem zavar, illetve akiknek hiányzik ez az íz, textúra, esetleg frissen váltottak a plantbased étrendre/vegán életszemléletre és úgy érzik, szeretnének hús jellegű ételhez jutni, ám anélkül, hogy bárkinek a halála fűződne hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése