2022. április 22., péntek

Megkóstoltuk: Tesco Free From bazsalikomos pesto szósz szárított paradicsommal, tofuval és fenyőmaggal (vegán, gluténmentes)

 
 
Írtam róla, hogy ha nem sikerül elcsípnetek a Lidl Vemondo Pesto Rossi termékét, alternatíva lehet rá a Tesco saját márkás Free From Red Pesto-ja, most ezt szeretném megmutatni nektek. 

190 gr / 529 Ft, gluténmentes. 

Mielőtt a Lidl Vemondosat kipróbáltuk volna, ez volt amit gyakran vettem, viszont az csak időszakos, ez pedig állandó termék, így vissza-visszatértek ehhez. 

Paradicsomos, tofu és fenyőmag van benne sajt helyett. 

Kibontva savanykás paradicsomos, olajos illata van. 


 
Viszonylag sok rajta az olaj, amit akkor vettem észre igazán, amikor más pestokat próbáltam, szerintem a szükségesnél némileg több (jelen fotón éppen nem látszik, mivel bontott, következő alkalommal ígérem, pótolom majd), mindenesetre szerintem ez felesleges. 

Az íze paradicsomos, savanykás, visszafogott, én meg szoktam kicsit sózni, így jobban érvényesül. Szépen terül, nem marad tömbös, könnyedén elkeverhető a tésztával. 

A "szárazanyag" kevésbé kivehető, mint pl a Vemondo termék esetén, viszont ez érhető, hiszen kevesebb benne a tofu. 

Azoknak ajánlom, akiknek nem gond ha kicsit olajosabb a pesto amit fogyasztanának, és könnyen/gyorsan szeretnének hozzájutni. 
 
Létezik egy bazsalikomos zöld pesto változata is, azt a Tesco honlapján találjátok, valószínűleg nem fogok róla írni, mert számomra a sima bazsalikomos változatok túl intenzívek.
 
Összetevők & információk:
 
 
Katalóguskép:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése